Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Ocenění MOSTY pro KreBul, o.p.s.

Cena MOSTY je udělována za mimořádnou aktivitu nebo čin ve prospěch občanů se zdravotním postižením. Nominace společnosti KreBul, o.p.s. byla oceněna mezi 5 nejlepšími v ČR v II. kategorii - nestátní subjekty.

Cena MOSTY vlastně znamená ocenění těch, kteří podporují, realizují aktivity pro osoby se zdravotním postižením, či přispívají ke zlepšení postavení osob se zdravotním postižením, oceňují se i osobnosti za mimořádné činy, či aktivity ve prospěch osob se zdravotním postižením.

V kategorii nestátní subjekt, získala diplom Ceny MOSTY 2021 právě prachatická společnost KreBul, o.p.s. za pořádání setkání, soutěží, kurzů pro osoby se zdravotním postižením. Společnost KreBul ve svých aktivitách podporuje generace a snaží se o přirozenou integraci lidí s postižením, zejména díky pracovištím SeniorPointu a Dobrovolnického centra Prachatice, vytváří podmínky pro odstraňování bariér a dává prostor pro seberealizaci a buduje tak mosty porozumění, podpory a pomoci.

Cenu MOSTY 2021 – diplom - převzal ředitel společnosti KreBul Zdeněk Krejsa, který ve svém vystoupení poděkoval všem, kdo se na úspěchu podílel a použil jeden z citátů a mouder ze slavné knihy Malý princ od francouzského spisovatele Antoine De Saint – Exupéryho – Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, zůstává očím skryto. Chceš-li porozumět lidem, přestaň poslouchat co říkají.

Slavnostní ceremoniál udílení Cen MOSTY 2021 v Hradci Králové dne 24.5.2022 zahájil předseda Národní rady osob se zdravotním postižením Václav Krása. Aleš Cibulka byl moderátorem a patronkou jako každý rok Lívie Klausová, bývalá velvyslankyně ČR na Slovensku. Pozváni byli všichni nominovaní v jednotlivých kategoriích.

Při již 19. ročníku předávání Cen MOSTY 2021 se to v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové osobnostmi jen hemžilo; osobně se dostavil hejtman Královehradeckého kraje Martin Červíček, nebo ministr dopravy Martin Kupka, či velvyslankyně Slovinska, zástupci senátu, města Hradce Králové – primátor Alexandr Hrabálek, místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Věra Kovářová, a další.

K slavnostnímu dni patřil i slavnostní program, o který se zasloužili Felix Slováček, Helena Vondráčková s tlumočnicemi hudby do znakového jazyka ze společnosti Hands Dance.

Vítězem I. kategorie – instituce veřejné správy – se stalo Statutární město Hradec Králové, a to za výstavbu nového objektu pro rozvoj odlehčovacích služeb a za založení zapsaného ústavu.

Vítězem II. kategorie – nestátní subjekt – se stala společnost Emil Frey za projekt HANDYCARS – komplexní program dopravní mobility pro osoby se zdravotním postižením.

Vítězem III. kategorie – osobnost hnutí osob se zdravotním postižením – se stal Pavel Hejhal. Pavel Hejhal je jedním z malířů, kteří malují ústy pro Nakladatelství UMÚN. Obraz Pavla Hejhala byl na místě vydražen za 70 000,- Kč (polovina půjde na NRZP a polovina autorovi, který ji rozdělí dál – i na podporu ukrajinských umělců).

Zvláštní cenu ve IV. kategorii převzali zástupci České televize Václav Myslík, ředitel výroby a Vladimír Salzman, vedoucí služeb pro smyslově postižené diváky, za vysoké navýšení tlumočení do českého znakového jazyka o desítky procent nad rámec povinností v době pandemické krize, z rukou handicapovaného profesionálního závodníka Rally Dakar a ambasadora UNICEF Alberta Llovery.

V letošním roce se pořadatel rozhodl udělit mimořádnou cenu za výjimečně vstřícnou a dynamickou spolupráci směřující ve prospěch lidí se zdravotním postižením Společnosti Železnice Slovenskej republiky.

Ohlédnutí za předáváním Ceny MOSTY 2021 nám napsala Hanka Rabenhauptová, která stála za vlastní nominací společnosti: „Byla jsem u toho a věřte, je to krásný zážitek. Po nás, na akci osobně přítomných (Jiří Gabriel Kučera za Dobrovolnické centrum Prachatice, Hanka RH+ Rabenhauptová za město Prachatice, které společnost navrhovalo a za SeniorPoint Prachatice, Jakub Imbera za Komunitní centrum Na půdě a za osoby se zdravotním postižením jela na předávání paní Eva Poštová, matka dvou těžce zdravotně postižených dětí), gratulaci zaslal i starosta města Martin Malý a další přátelé. Gratuluji společnosti i takto a dodávám: „Držte se, nepolevujte.“

Jménem KreBul, o.p.s. děkuji za tuto nominaci i získání ocenění, které je oceněním pro nás všechny, kdo se na službách a aktivitách podílejí. Je to však také ocenění pro ty, kteří naše služby využívají a do KreBulu docházejí, případně využívají některou z našich služeb. Cena nám udělala velkou radost. Je však pro nás též určitým závazkem, abychom služby stále zlepšovali a nadále stavěli mosty, které nás společně propojují. Děkujeme.

 

Hanka RH+ Rabenhauptová

a

Zdeněk Krejsa

26.05.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.