Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Devatero řemesel, desáté řeNEmeslo

V loňském roce se v KreBulu sešli tovaryši, aby se naučili řemeslu – možná těch řemesel bylo devět. V letošním roce (2022) už mistři svého cechu zažili řeNEmesla, tedy desáté řemeslo, na Zlaté stezce.

 

Šumava je protkána různými stezkami, často prošlapanými soumary, a ti jistě zažívali krušné chvíle, bídu. Přijít do Prachatic a zjišťovat, kde se mohou ubytovat dle domovního znamení, označit si svůj dům krasopisem, který jen tak někdo neovládal, podívat se na krajkářky, potulné divadlo a vyrobit loutku, vytvářet bylinkové škapulíře, směs koření na brambory, vytvořit vlastní originální lžičku, měchačku, zahrát si hru, kde zjistili, jaké byla možnost využití toalet (pracovní název „Hra o ho*ně“), vyrobit dešťové hole, zahrát plno her…a to celý týden!

Takový byl příměstský tábor „řeNEmesla“, který odhalil, že mnohé děti drží poprvé v ruce jehlu a nit, že zvládly sami cestu na vrchol Libína, procvičily se v angličtině s dobrovolníkem Igorem, zaposlouchaly se do historek potulného veršotepce Peti, zatloukaly hřebíky s bylinkářkou Bohdankou…každý den si domů odnášely tak 2 výrobky, plno zážitků, těšily se na další den.

Děkujeme rodičům za svěření svých ratolestí a přejeme krásný zbytek prázdnin!

Za KreBul, o. p. s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

01.08.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.