Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Pero, tužka, propiska …

Vernisáž výstavy „Pero, tužka, propiska“ z cyklu Um seniorů – sběratelství, v prostorech domu Křižovatka u parku v Prachaticích, proběhla 1.8.2022 za přítomnosti autorů výstavy, ředitele společnosti KreBul Zdeňka Krejsy a lektorky následného kurzu ze společnosti Asteria Ivany Bečvářové.

V pondělí v podvečer se sešli děti, dospělí i senioři, aby společně shlédli výstavu přes 600 propisek, per a tužek a prací studentů Střední pedagogické školy. V úvodu autorka výstavy upozornila na nejvzácnější pera, nejzajímavější propisky, tužky i pastelky. Jedna celá řada patří i psacím potřebám města Prachatice.

Na vernisáž byla pozvána výtvarnice, zakladatelka a lektorka ze společnosti Asteria Ivana Bečvářová, která nabídla společnou výrobu obrázků ze psaného, tištěného písma centropenem, propiskou, tužkou. A výsledky si můžete na fotografiích prohlédnout.

Kaligrafie, která byla často skloňována, je také prostředkem zklidnění, poznání třeba sebe sama ... Je to umění krasopisu, který se tak trochu v poslední době vytrácí. Při kurzu jsme však využili také tištěné písmo, koláž, a další techniky.  Naším cílem bylo změnit písmo v obraz, vězte – podařilo se.

Zkuste si také z písma vytvořit obraz, obrázek, nafoťte a pošlete mi (hana.rabenhauptova@mupt.cz) do konce srpna 2022. Třeba právě ten váš ohodnotíme balíčkem propisek, pastelek, tužek?

Akce byla podpořena z grantu Volnočasové aktivita 2022.

Hanka RH+ Rabenhauptová

08.08.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.