Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Supervize dobrovolníků

Co si představíte, když se řekne supervize?

Něco pozitivního? Super! Něco do budoucna? Vize! Nápad, vhled, cestu... 

A tak Dobrovolnické centrum Prachatice oslovilo již poněkolikáté Evu Tesařovou (https://www.souladskoleni.cz/), aby pomohla dobrovolníkům s uvědoměním si, kdo jsou (tělo, psyché, mysl i spirit), s psychohygienou, komunikací, a především technikami, jak zvládat svou dobrovolnickou činnost i svůj vlastní život. I jen otázka "Jak se máš?" vyvolala značný dialog, kde se právě v odpovědi objeví zaměření pozornosti, nastavení mysli (zvolená slova). Co potom, když se mluvilo o hormonech (dopamin, adrenalin, serotonin, endorfin...a kortizol). 

Mluvilo se především o stresu, který na nás a jak dnes a denně působí ("nemůžeme kráčet v dešti a nenamočit se"). A to, jak někteří lidé si vytvoří černé brýle a stanou se toxickými (v zaměstnání, doma, ve veřejném prostoru). Hodně se mluvilo o normálnosti, jak normalitu tvoří společnost a co to vyvolá, když z ní vystoupíme. Jaká je pak pro nás norma? 

 

Celé setkání, tedy celý proces růstu (jak v osobní rovině, tak v dobrovolnické činnosti), bylo obohacující bezpečné setkání, kde mohl každý otevřít svou schránku. Dobrovolníci měli možnost reflektovat své pocity, vztahy, práci, najít nová řešení, utvrdit se ve stávajících, najít modely řešení. Každý dobrovolník si tak rozšířil obzory, měl vhled zvenčí, získal nové způsoby vnímání (situací) a tak předešel slepotě profesního/soukromého života v dobrovolnické činnosti. Díky takovému navedení získali dobrovolníci pocit smysluplnosti konání na všechny zúčastněné.

 

Ještě jednou děkujeme za (na)vedení.

Za KreBul, o. p. s. 

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

26.08.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.