Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Snídaně koordinátorů dobrovolnictví

Platforma organizací, která vznikla jako jeden z výstupů za období realizace Regionálního dobrovolnického centra pro Jihočeský kraj, se neformálně setkala v Selesiánském středisku mládeže v Českých Budějovicích.
 
Snídani koordinátorů iniciovaly Iva z ADRY, Bára z Diecézní charity, Ilona ze Seleziánského střediska a Bohdana z Temperi, tedy tým z Českých Budějovic a pozvání přijali Petra a Jana za ICOSu, Lída z Hafíka, Káťa z Charity Tábor,Renata a Lenka z Rolničky, Kateřina z Nadačního fondu AVA, Jiří a Zdeněk z KreBulu - Dobrovolnického centra Prachatice, a přišla i Katka z ADRY a Lucie z EHMK.
 
Evropské hlavní město kultury (EHMK), tedy titul, který je propůjčován jednomu z měst, přijela představit právě Lucie Bílková. O tento titul usilují České Budějovice pro rok 2028. Výstupem zapojení do soutěže je například Kulturní strategie města, která má za cíl síťování, spolupráci a propojování např. dobrovolnických center a jejich aktivit.
 
Na snídani se sdílely zkušenosti, např. se zapojimse.cz, denproskolu.cz, Národní asociace dobrovolnictví, či s hledáním dobrovolníků i z řad našich klientů jiných služeb či nové poptávky po dobrovolnictví v domácnosti. To je nyní důležitým tématem, kdy v době „po“ covidu, situací s Ukrajinou a energetickou krizí potřebují mnozí pomoc a společnost právě doma. Je nedostatek dobrovolníků, protože ti zase potřebují placenou brigádu. Velkým tématem bylo i oceňování dlouholetých dobrovolníků (Selesiáni mají např. dobrovolníky vykonávající službu už 25 let), tedy zda existuje nějaký systém – tričko, brož, štafeta…?
Mezi koordinátory jsme sdíleli i nadcházející aktivity jako je ADRA běh, Multikulturní konference či další, jako je vyhledávání dobrovolníků pro ICOS.
Výstupy ze setkání s náměstkyní hejtmana představil Zdeněk – více zde: http://rdcjk.cz/clanek.php?id=285
 
Těšíme se na další setkání, které bude 28. 11. – místo bude upřesněno.
 
Za platformu koordinátorů dobrovolnictví
Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS. 
 
 
 
 
23.09.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.