Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

O multikulturních aktivitách na semináři pro učitele

V rámci projektu „Přepni (se) na historii“, Mediální historicko-politické vzdělávání na památných místech v česko-bavorském příhraničí, proběhl ve Volarech seminář pro učitele s tématem „Připomínání pochodu smrti ve Volarech“. Projekt realizuje Univerzita Pasov a Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem při Západočeské univerzitě v Plzni.

V rámci programu byl představen historický kontext pochodu smrti do Volar, jehož se ujala Pavla Plachá, vedoucí Oddělení výzkumu odboje a odporu 1938–1989 Ústavu pro studium totalitních režimů. Ta ve svém příspěvku shrnula hlavní historické události, průběh pochodu a také to, jak se pochod v minulosti připomínal a jak je tomu dnes.

Odpolední blok, kdy byli účastníci (učitelé) rozdělení do skupin a jejich úkolem bylo vypracovat odpovědi na připravené otázky, týkající se pochodu smrti, expozice v muzeu a pomníku – hřbitova obětí pochodu smrti, pokračoval setkáním všech zúčastněných s Jaroslavou Krejsovou a Zdeňkem Krejsou právě na hřbitově obětí pochodu smrti. Zde se od paní Krejsové, autorky knihy o pochodu smrti, dozvěděli o historii tohoto místa, o uspořádání hrobů i současné podobě z let 1989/1990.

Další program již pokračoval v přednáškové místnosti a účastníci byli seznámeni s aktivitami v oblasti připomínání pochodu smrti a multikultury, které realizuje již více jak 15 let právě KreBul, o.p.s. Ředitelem společnosti bylo představeno celkem 16 konkrétních aktivit, které se podařilo a stále daří realizovat, aby se nezapomínalo (od setkání s pamětníky, po vydání různých materiálů, zapojování škol a veřejnosti, realizace konference….).

Děkujeme za příležitost účastnit se tohoto projektu, který má velký význam pro uchovávání a předávání vzpomínek.

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.

ředitel

 

16.11.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.