Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Snídaně koordinátorů u Kulatého stolu NAD

Koncem listopadu 2022 se sešli koordinátoři dobrovolnictví v Dobrovolnickém centru ADRA u Kulatého stolu, který „prostřela“ a připravila Národní asociace dobrovolnictví. KreBul, o. p. s. - Dobrovolnické centrum Prachatice bylo u toho.

Úvodního slova se ujala Iva Kyselová z ADRY a přivítala všechny zúčastněné. Poté předala slovo výkonné ředitelce Národní asociace dobrovolnictví (NAD) Stanislavě Hamákové, která je rovněž vedoucí DC RADKA z Kadaně. Paní ředitelka nám představila NAD, jejích nynějších 38 členů z celé ČR, sdělila, co se děje v různých regionech a jak ostatní členové komunikují a sdílejí své zkušenosti napříč různými sítěmi.

Na snídani dorazili Zuzka z Amnesty International, Káťa z Charity Tábor, Veronika z Charity Jindřichův Hradec, Lída z Canisterapeutického Hafíka, Jana a František z Klubu Aktiv, Lucie a Lucka z Evropského hlavního města kultury Budějovice 2028, Ilona od Selesiánského střediska mládeže, Stázka z Charity Písek, Jiří Gabriel z KreBulu, Bára z Diecézní charity České Budějovice, Nikola pořádající Majáles ČB, Kačka a Iva z ADRY, Petra z ICOSu a Bohdana z Temperi.

Na programu bylo neformální sdílení zkušeností, sdílení dobré praxe (např. Nominace na Neziskovka roku, převzetí ceny v hlavním městě, nábor nových dobrovolníků, rozjeté projekty atp.). Koordinátoři a platforma dobrovolnictví, která vznikla v minulých období, se domluvila na podobě pracovní skupiny a její činnosti a prvních úkolech. Tato pracovní skupina by se mohla stát poradním hlasem či „pracovníkem“ např. při tvorbě dotačních titulů, vytvoření strategií podpory či (spolu)realizátorem ocenění v Jihočeském kraji.

O Evropském hlavním městě kultury se mluvilo na předchozím setkání, přesto ještě bylo pár důležitých informací zopakováno. Prostor byl dán i Budějovickému majálesu – tedy partě více jak 70 mladých dobrovolníků, kteří ve spojení menších i velkých nápadů realizují pětidenní projekt pro celé město a počítají právě i s dobrovolnickými organizacemi a jejím zapojení především v týdnu 21. 5. – 26. 5. 2023.

Členové snídaně měli skvělé nápady, všichni se zapojili do diskuze, podpořili ostatní a užili si velice příjemné setkání. Děkujeme za zázemí, přípravu programu, a hlavně možnost sdílet mezi sebou setkávat se…nejsme na to sami a velice si ceníme toho, že vznikla takováto skvělá skupina a parta podobně smýšlejících lidí.

Chcete vědět více? Koukněte na rdcjk.cz, https://budejovickymajales.cz/, https://www.budejovice2028.eu/

 

Za platformu Jihočeských DC

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

29.11.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.