Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Setkání v TOTEMU v Plzni

KreBul, o.p.s. v prosinci navštívila Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, z.s. v Plzni. Setkání se zúčastnil Zdeněk Krejsa, ředitel, Jiří Gabriel Kučera za Dobrovolnické centrum Prachatice, Jakub Imbera za Komunitní centrum Na půdě Prachatice a Klaudia Pospíšilová – dobrovolnice působící v Komunitním centru Vodňany a zároveň členka Správní rady KreBulu.

Na úvod se naší skupiny ujala zástupkyně ředitelky organizace TOTEM, z.s. Petra Bláhová, která celou organizaci představila. V první části jsme se přesunuli do suterénu, kde se nachází ateliér. Zde vede tvořivé dílny Miroslava Kudrnová. Ta zde právě v čase návštěvy vedla skupinu seniorek, které tvořily výrobky určené k prodeji. Zde byl prostor pro výměnu zkušeností, mohli jsme si zde prohlédnout průběh akce a také jsme obdrželi milý dárek - svatomartinského koně, který se v ateliéru vyráběl v poslední době téměř formou manufaktury.

Následně jsme se přesunuli do dalších částí budovy – tělocvičny, učeben, kanceláří či společenského sálu, kde probíhají různé akce – od zasedání zastupitelstev a schůzí SVJ až po koncerty, pubquizy, oslavy narozenin. Na závěr jsme v kanceláři sdíleli zkušenosti s fungováním komunitních center, dotačních programů či zahraničních dobrovolníků. Společně jsme také připravili půdu pro další spolupráci – ať už v rámci jednotlivých akcí, či spolupráci komunitních center.   Zástupkyni ředitele byl také předán dar, jehož součástí byly výrobky z Komunitního centra Na půdě Prachatice. I naše skupinka byla obdarována andělíčky z mezigeneračního centra.

Návštěva plzeňské organizace TOTEM přinesla inspiraci a nápady pro další aktivity a rozvoj aktivit současných. Taktéž sdílení dobré praxe mezi organizacemi může do budoucna přinést nové podněty v rámci akcí. Těšíme se na další spolupráci.

Za KreBul, o.p.s.

Jakub Imbera

18.12.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.