Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

V Bosně a Hercegovině s lektory z Prachatic

V Zavidoviči (Bosna a Hercegovina) proběhla již druhá akademie v rámci mezinárodního projektu zaměřeného na rozvoj a zlepšování komunitního života v místě. Projekt, který realizuje společnost „Centar Za Majke Plamen“ využívá znalostí a zkušeností z již vzniklých mateřských center či komunitních center ve státech Visegrádské 4. Partnery v projektu se stali jak zástupci České republiky, Slovenska, tak i Maďarska. Osm témat bylo nabídnuto účastníkům po čtyři dny počátkem února, a to s osmi lektory.

Věříme, že i naše výstupy přispěly k získání potřebných informací. Například z prezentace „Proces řízení projektů“ se Zdeňkem Krejsou, praktických dovedností z prezentace „Komunikační dovednosti“ s Hankou RH+ Rabenhauptovou a orientace na sítích z prezentace „Jak na sociální sítě“ s Jakubem Imberou. Ve všech třech prezentacích byly k vidění záběry našeho města, byl puštěn dokument Ady Ziky „Renesanční perla na Zlaté stezce“ a fotografie z aktivit a akcí nejen Komunitního centra Na půdě, ale i města Prachatice. Jako dárky byly předány puzzle Šumavy, pexesa s aktivitami prachatických seniorů, pastelky ….

Dalším pokračování projektu je samostatná příprava projektu, třeba založení, či rozšíření komunitního centra, uskutečnění dílčí aktivity od záměru až po realizaci, kdy cílem může být získání finančních prostředků pro danou komunitu. Lektoři jsou i nadále k dispozici online.

Cílem projektu je podpořit vznik mateřských center v Bosně a Hercegovině a zároveň zvýšit povědomí o právech žen, které i v dnešní době stále nemají v této zemi rovnocenné podmínky s muži.

Hanka RH+ Rabenhauptová

foto: Hanka RH+, Zdeněk Krejsa, Jakub Imbera

23.02.2023

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.