Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Členové AICM ČR se sešli v Prostějově

Členové AICM ČR se sešli na výroční členské schůzi v Prostějově

Valná hromada, tedy členská schůze Asociace pro podporu rozvoje  informačních center pro mládež České republiky, z.s. (dále jen AICM), se sešla ve čtvrtek 16. března a hostitelským městem se stal Prostějov. Schůze se zúčastnili  zástupci pěti ze sedmi stávajících členských organizací, a to z  Českého Krumlova, Pelhřimova, Lomnice nad Popelkou, Brna a domácího Prostějova. Omluveni byli kolegové z Prachatic, dalšími nepřítomnými byli zástupci Hradce Králové. Jejich dlouhodobá neaktivita a neplacení členských příspěvků zapříčinily zánik členství ICM Hradec Králové v AICM.

Členská schůze AICM v usnášeníschopném počtu schválila zprávu o činnosti AICM za uplynulé období a také zprávu o hospodaření za rok 2022. Zástupci členských organizací představili svou současnou činnost a zároveň nabídku pro vzájemnou výměnu zkušeností a možností v rámci dobré praxe či účasti na aktivitách jednotlivých členů. 

Zásadním bodem se staly volby a změny ve vedení spolku. Předsedou AICM ČR se stal Jan Čermák

a dalšími dvěma členy výboru Eva Havlíčková a Vlastimil Kopeček. Nové vedení se domluvilo na dalších krocích v podpoře svých členů v podobě sdílení své dobré praxe, vzájemné realizaci unikátních aktivit, vůli modernizovat fungování asociace a v dohledné době také k podání společného projektu do programu Erasmus plus a navázání kontaktů s politickými představiteli na místních, regionálních, i na národní úrovni.

Kromě toho valná hromada schválila výši členských příspěvků, zahájení modernizace webu, spuštění sociálních sítí či odpisy majetku a diskutovala o dalších tématech, jakými jsou neformální vzdělávání, informace pro mládež či age management. 

Velké poděkování za skvělé organizační zajištění výročního jednání AICM a z Českého Krumlova „dovezených“ vzdělávacích programů patří prostějovským hostitelům: řediteli Cyrilometodějského gymnázia, základní a mateřské školy v Prostějově, panu Mgr. Pavlu Polcarovi, zástupkyni ředitele, pani ing. Marii Cagalové a vedoucí Informačního centra pro mládež při CMG, paní Bc. Anně Müllerové.  

Text: Jan Čermák (redakčně zkráceno), fotografie: Marie Cagalová a Vlastimil Kopeček

29.03.2023

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.