Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Pochod pro mozek - Inspirováno Právě teď! o.p.s.

Prachatičtí senioři se zapojili do kampaně společnosti Právě teď! o.p.s. a společně vyrazili na „delší“ procházku – Pochod pro mozek.

Chůze je nejpřirozenější, nejvhodnější, nejjednodušší a nejlevnější pro nás všechny. Prachatičtí senioři se zapojili do kampaně společnosti Právě teď! o.p.s. a společně vyrazili na „delší“ procházku – Pochod pro mozek. Organizaci zajistil projekt Cvičení šité na míru a SeniorPoint Prachatice, které přinášejí obyvatelům domova nové nápady, inspiruje se ostatními. Tentokrát se vydařilo.

Jak uvedla společnost ve svém propagačním materiálu: „Cílem tohoto pochodu je připomenout široké veřejnosti to, na co často zapomínáme, že jak funguje náš mozek, výrazně souvisí s naší fyzickou a mentální kondicí a zdravotním stavem".

Je úžasné, co se podařilo díky dobrovolníkům nejen z Městského úřadu Prachatice, ale i z řad dalších dobrovolníků z města. V pátek odpoledne dobrovolně přišli a pomohli s doprovody. Přes 35 seniorů s omezeným pohybem z Domova seniorů Mistra Křišťana v Prachaticích tak mohlo vyrazit z areálu na procházku v doprovodu „svých osobních strážců“.  A kudy a kam vedla trasa? Každý se chtěl podívat jinam. Někdo na Skalku do DPS za kamarádkou, někdo směrem Svatopetrskou cestou, jiný kolem sídliště náměstí Přátelství, jiný do města a někdo (dle svých sil Šnečí, ke Coopu a zpět). Průvodci nejenže dostali „školení, jak zacházet s vozíky, chodítky a jak pomoci, ale, a to již každý zvlášť, intuitivně si povídali se „svými“ svěřenci – o květinách, rozkvetlých stromech, zajímavých oblacích, autech, kde v jakém domě kdo bydlí, jak se jmenuje pes, kterého právě potkali a jak se jmenoval ten u nich doma … a o to právě šlo.

Darovat čas a chvilku pocitu sounáležitosti, to je jedna možnost dobrovolnictví.

Každá dvojice, trojice dostala balónek na cestu, aby byla rozpoznatelná. Balónek posloužil také při závěrečném cvičení v jídelně, kde byl cíl našeho společného úsilí a hodnocení. Za krásného počasí, jsme snad krásné odpoledne nabídli 35 seniorům a seniorkám, a to nás může těšit, nejeden víkend.

Ještě jednou děkujeme všem dobrovolníkům, takové množství jsme skutečně nečekali. Hodně nám to při organizaci pomohlo.

Hanka RH+ Rabenhauptová, za organizátory

09.04.2023

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.