Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Hrušně putovaly do Hrušek

Prachatičtí dobrovolníci přispěli do výzvy "Hrušky pro Hrušky" na nákup stromů - hrušní lidem po letním tornádu na Moravě, a to jak zaměstnanci úřadu, členové komise sociální a prevence kriminality, či jednotlivci z řad seniorů (Senioři ČR, SeniorPointu Prachatice).

Sešlo se šest a půl tisíce korun, ze kterých bylo nakoupeno 20 stromů - hrušní v místním zahradnictví. Hrušně 26. 10. 2021 odvezli místostarosta Miroslav Lorenc, předseda komise Zdeněk Krejsa a koordinátor sbírky do obce Hrušky, rodině Oldřicha a Jitky Kovandových. Na prachatické čekalo milé setkání, při kávě a pravých moravských koláčích poslouchali o „hrůzném tornádu“, které na Moravě před létem bylo (a po prohlídce obce, stále ještě na mnohých místech je). Prachatická skupinka přivezla Kovandovým nejen stromy, ale také zbytek peněz a pozornosti z města. Měli velikou radost a také hned říkali, že si vše nenechají pro sebe, o stromky se rozdělí, a dají vědět, jak se chytly.

Symbolicky první strom hrušně byl na zahradě vysazen. Rodina přišla nejen o zahradu, sad, ale také stodolu, dílnu a měla poničený dům.

Děkujeme všem dobrovolníkům, kteří se do sbírky na nákup stromů hrušní pro Hrušky podíleli.

Hanka RH+ Rabenhauptová

01.11.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.