Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Cesty Bohdany Kollarové k vidění v KreBulu

Další z výstav, kterou připravil prachatický SeniorPoint pod společností KreBul, o.p.s. byla zahájena 1. listopadu v jednu hodinu v prostorách domu Křižovatka u parku.

Bohdana Kollarová nás ve svém vyprávění zavedla na své cesty, které nejvíce ovlivnily její život. Již dědeček mi říkal že slova „neumím, neznám, nedělám, nedokážu“, neexistují. To mě také vždy provázelo na životních cestách, ke kterým mě vedly různé životní události.

A tak nás například zavedla do Indie, konkrétně do Himalájí, kde strávila téměř měsíc. Za tuto dobu poznala řadu zajímavých míst, lidí, příběhů. A právě o těch s velkým zájmem vyprávěla přítomným návštěvníkům vernisáže. Pobyt v Himalájích mě přivedl k tomu, že jsem do hloubky pochopila význam pokory k životu. Nepotkala jsem u nás snad nikoho tak šťastného, jako byli právě tamní domorodci, kteří neměli elektřinu, signál, teplou vodu, mnohdy i co jíst, přesto si vzali z přírody jen to, co k životu skutečně potřebují.

Velmi zajímavým zastavením byla cesta, která zbaví strachu. Při ní například přešla přes žhavé uhlíky, prošla se po střepech. Jsou to zastavení, která mě zbavila strachu, posunula hranice mé mysli – naučila jsem se, že člověk dokáže mnohem více, než si myslí, k tomu stačí zejména chtít a věřit. I při tomto jsem se naučila pokoře a respektu k tomu, co nás přesahuje.

Cesta o poznání a vnitřní síle byla Svatojakubská pouť, kterou absolvovala v letošním roce, a to kvůli platným omezením pouze na české straně. Již nyní se ale pomalu chystá a těší na pokračovaní této pouti s cílem dojít do Santiaga de Compostela.

Máte-li chuť ponořit se do krásných fotografií z cest, přečíst si zajímavé postřehy z cest nebo se osobně sejít s autorkou výstavy Bohdanou Kollarovou, můžete navštívit v pracovní době SeniorPoint ve společnosti KreBul, o.p.s., Zlatá stezka 145, a to po celý měsíc listopad, v pracovních dnech od 10 do 17 hodin.

Aktivity pro seniory a zdravotně postižené jsou realizovány za podpory Ministerstva kultury ČR, Jihočeského kraje a města Prachatice. 

Za KreBul, o.p.s.

Zdeněk Krejsa

Foto: Hanka RH+

02.11.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.