Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Setkání partnerů Eurodesku v Praze

KreBul, o.p.s. se zúčastnila setkání partnerů Eurodesku, které se konalo 1.4.2022 v Domě zahraniční spolupráce. Eurodesk je evropská síť, která působí ve 36 zemích a umožňuje mladým lidem a pracovníkům s mládeží snadný přístup k informacím o mobilitách a vzdělávacích programech.

Na začátku setkání nás přivítal vedoucí odboru mládeže DZS Šimon Presser, který nám představil současné zaměření Eruodesku týkající se ukrajinské krize, které spočívá v integračních programech pro ukrajinskou mládež či volnočasové akce v rámci solidárních projektů.

Následně nás přivítala ředitelka Eurodesku Audery Frith, online přímo z Bruselu. Poděkovala za dosavadní spolupráci a pozvala nás na mezinárodní akce, které se konají do června roku 20202. Mezi vzdělávacími akcemi jsou info programy pro mládež, dobrovolnické semináře či metodiky pro zvládnutí ukrajinské krize. Taktéž nás provedla Eurodesk Intranetem, který nabízí propojení Eurodesk partnerů napříč Evropou od sdílení akcí až po výměnu dobrovolníků. Audrey plynule navázala na Evropský rok mládeže 2022, který je stěžejním tématem pro Eurodoesk. S tím se pojí promoakce, které nesou hlavní otázku „Co to znamená být mladý v roce 2022?“

Mladí lidé mají tento rok větší šanci se podílet na budoucnosti EU. V rámci kampaně byl vytvořen dotazník „Hlas mládeže“, ve kterém cílová skupina popsala, o co má zájem. Hlavními body byl zájem o festivaly a workshopy, ale také zájem vyjádřit svůj názor a podílet se na dění v Evropě.

V další části následovalo představení jednotlivých podprogramů Eurodoesku. Michaela Velingerová nám představila Erasmus+, který nabízí mobility mládeže a pracovníků s mládeží. Nově také nabízí aktivní participaci mládeže, která umožňuje neformálním skupinám či mládežnickým organizacím vytvořit svůj vlastní projekt, který by představoval aktivity jak fyzické, tak i online.

Evropský sbor solidarity je další součástí Eurodesku, o jejíchž aktivitách nám pověděla Markéta Benešová. Cílem Evropského sboru solidarity je dát mladým lidem možnost zapojit se do solidarity / dobrovolnictví a být tak aktivním občanem. I v naší organizaci již mnohokrát působili zahraniční dobrovolníci, kteří přicestovali právě skrze tento program.

Odpolední blok školení se týkal Eurodesku v České republice. Přivítali jsme čerstvé partnery Eurodesku a dozvěděli se o programu #DiscoverEU, který umožňuje vyhrát jízdenku vlakem po celé Evropě a získat tak nové obzory.

V rámci partnerů Eurodesku nám své projekty a aktivity představila organizace EUTIS, která se zaměřuje na mládež a aktivity, které se týkají Evropy a Evropské unie. Mezi ně patří ROZHODUJ O EVROPĚ či EU-WEEK-END. Jan Čermák z CPDM v Českém Krumlově nám představil projekt „Ready For Life“, na kterém společně se slovenskými partnery spolupracuje také KreBul, o.p.s.

Za KreBul, o.p.s.

Jakub Imbera

04.04.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.