Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Vzpomínání na konkrétních místech

V rámci projektu Vzpomínka pro lidskost navštívili účastníci památník holokaustu v prostorách bývalého koncentračního tábora v Mauthausenu. To vše v rámci projektu Vzpomínka pro lidskost 2021.

Menší skupinka účastníků navštívila památník holokaustu – bývalý koncentrační tábor v Mauthausenu. Díky moderním technologiím měli k dispozici audio průvodce, se kterým se mohli po táboře pohybovat a dozvědět se, co a kde v jaké části tábora bylo, jak probíhal život v táboře, kdy byl osvobozen apod. Prohlédnout si mohli například prostory bývalých ubytoven i prostory krematoria. Vidět mohli také známé kamenné schody, kudy museli vězni chodit denně do práce a z práce.

Účastníkům byla představena též celá řada publikací, mapujících příběhy pamětníků, téma holokaustu z různých úhlů pohledu. V multikulturní knihovničce, kterou zřídila KreBul, o.p.s. je jich v současné době na 160 a jsou k volnému zapůjčení.

Návštěva tábora v Mauthausenu se uskutečnila za dodržení všech aktuálně platných protiepidemických opatření, a to v rámci projektu Vzpomínka pro lidskost, který byl podpořen z prostředků Nadačního fondu obětem holocaustu a Jihočeského kraje. Děkujeme.

Za KreBul, o.p.s.

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.

22.11.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.