Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

PoVolání k dospělosti v KreBul, o. p. s.

Prachatice, 23. března – O víkendu se v KreBul, o.p.s. sešli vedoucí skupin mezinárodního projektu výměny mládeže, nazvaného PoVolání k dospělosti. Cílem setkání bylo připravit konkrétní program aktivit pro účastníky výměny z České republiky a Slovenska. Ta proběhne v Prachaticích v květnu letošního roku.

Projekt výměny mládeže s názvem „PoVolání k dospělosti“ bude setkáním mladých lidí z Česka a Slovenska. KreBul, o.p.s. s partnerem v podobě slovenské organizace ZIPCEM a za podpory Evropské Unie v rámci program Erasmus + bude realizovat vzdělávací projekt na přelomu května a června tohoto roku. Myšlenkou a nosným tématem je poznání různých povolání, učebních oborů, fabrik, řemeslníků, studijních oborů, humanisticky zaměřené činnosti, a to od výběru až po samotnou práci - co je třeba mít za předpoklady, jaké dovednosti si mohou osvojit, jaké zkušenosti na ně čekají či s jakou problematikou se mohou setkat atd.

O uplynulém víkendu proběhlo setkání realizátorů s vedoucími skupiny z ČR, kde byl domluven předběžný program, vyhledáno vhodné ubytování, seznámili jsme se s prací a lidmi, kteří účastníkům některé z aktivit přiblíží. Připravený program bude realizován zážitkovou formou, kde se účastníci seznámí nejen s tím, jak žádat o zaměstnání, ale také jak začít podnikat, na jaké kroky si dát pozor či i jak se postavit k výzvám dospělosti: tedy hypotékou, půjčkami či jak se postavit na vlastní nohy.

Vzdělávací projekt „PoVolání k dospělosti“ je určen skupině mladých lidí, kteří ukončují základní docházku a chystají se na středoškolské studium. Chcete-li se do aktivit projektu zapojit, neváhejte a kontaktujte nás e.mail krebul@krebul.cz, případně telefon 388 424 196, máme ještě poslední volná místa. 

KreBul, o.p.s. vznikla v roce 2007 a v současné době realizuje v Prachaticích tři pracoviště – Infomační centrum pro mládež, Dobrovolnické centrum a Občanskou poradnu. Najdete nás na adrese Zlatá stezka 145, Prachatice, případně na internetu www.krebul.cz.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

 

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.