Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Dobrovolníci pro Mezigenerační zahradu

Projekt podpořený z Grantu 2015 od města Prachatice, kde realizátorem je KreBul o. p. s., má za cíl vytvořit akční zahradu. Dobrovolníci z Dobrovolnického centra Krebul, o. p. s. se sešli s ředitelem Zdeňkem Krejsou a během jednoho sobotního dne vyrobili nábytek (z palet) do nově budované zahrady v domu Křižovatka u parku, Zlatá stezka 145, v Prachaticích (u Štěpánčina parku).

Pět sad lavic a stolů, pět vyvýšených truhlíků, lavice kolem stromu. Dovození, protřídění, nařezání, broušení, vrtání, šroubování, zatloukání hřebíků, nošení, sezení, shrabání zahrady, příprava plochy, zametání, to vše proběhlo a na výsledek se můžete podívat na pořízených fotografiích.

A navíc jsme si všichni užili společných chvil, pocitu sounáležitosti, radosti z díla, přátelství, mnozí z nás si také sáhli na pomyslnou hranici svých fyzických sil.

Domov seniorů Mistra Křišťana (Ing. Bc. Hana Vojtová, ředitelka) vydal leták: Zahradní terapie pro seniory, kde se píše, že právě prostřednictvím této metody využíváme všechny možnosti, které nám zahrada nabízí. Aby zahrada byla zahradou, je potřeba, aby vznikl prostor, prostor pro odpočinek a radost, prostor pro povzbuzení vzpomínek, prostor pro prožitek světa kolem nás, prostor s podporou všech smyslů. Cílem je potřeba spojení - sociálních vztahů, potřeba prožití radosti – radosti ze života, potřeba kontroly aorientace a potřeba seberealizace. Cílem dobrovolníků je naplnit výše uvedené. Snad se nám to podařilo?

Děkujeme dobrovolníkům a zveme ke společným aktivitám, pobytu v zahradě.

Hanka RH+

 

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.