Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

ICM Prachatice

Informační centrum pro mládež PrachaticeInformační centra pro mládež všeobecněHlavní činností Informačního centra pro mládež PrachaticeKontakt ICM PrachaticeERYICARemix

Aktuality

Aktuálně připravujemeAktuálně pro vásBrigády a volná pracovní místaSpotřebitelstvíInformace AICMDobrovolnictvíZpravodaj ICMPublikace ke staženíEvropské příležitostiKulturní servis

Region

Region PrachaticeTipy na výletyPřehled informačních místPřehled důležitých kontaktůPřehled informačních míst v regionu PrachaticeOdkazy na weby region Prachatice

Cestování

Cestování v regionuCestováníPamátky v ČRCestování v zahraničí

Vzdělávání

Vzdělávání v regionuVzdělávání v ČRVzdělávání v zahraničí

Práce

Práce v regionuPráce v ČRPráce v zahraničí

Volný čas

Volný čas v regionuVolný čas v ČR

Sociálně-patologické jevy

Sociálně patologické jevy v regionuSociálně patologické jevy

Občan a společnost

Občan a společnost v regionuObčan a společnost

Mládež v EU

Mládež v EU

Sociální skupiny a hnutí

Sociální skupiny a hnutí

Zdraví

Zdraví

Ekologie

Ekologie

Nej cukroví roku 2020 zná vítěze

KreBul, o.p.s. připravila ve spolupráci s Prachatickým deníkem další ročník soutěže o nejlepší vánoční cukroví roku, tentokrát bylo tématem nepečené cukroví.

Čtyřčlenná porota měla za úkol vybrat ze sedmi vzorků (další dva dorazily až po uzávěrce a vyhodnocení soutěže). Jana Vandlíčková, Jana Lábrová, Iva Jeřábková a Marek Bárta – porotci letošní soutěže, to vůbec neměli jednoduché. Ve svém hodnocení se zaměřili na chuť, vzhled, nápad, vůni, recept a celkový dojem, za což rozdávali bodové ohodnocení od jedné do pěti.

A kdo letos vytvořil nejlepší nepečené vánoční cukroví a stal se vítězem soutěže o Nej cukroví roku 2020? Největší úspěch sklidily Lanýže s kokosem, které připravili klienti a pracovníci Domova Matky Vojtěchy v Prachaticích. Druhé místo putovalo taktéž ke klientům a pracovníkům, tentokrát za dvoubarevnou roládu. Třetí místo si pak odnesla za čokoládové koule s malinami Kateřina Singerová z Prachatic.

Kromě diplomů si výherci odnesli také věcné ceny, jako ruční šlehač, konvičku na kávu, vánoční tácky, kuchyňskou váhu, či mouky na další tvoření a pečení.

 

Vítězné recepty:

1. místo: Lanýže s kokosem (klienti Domova Matky Vojtěchy Prachatice)

Přísady: 50 g másla, 50 g vanilkového cukru, 150 g bílé čokolády, 2 lžíce rumu, šťáva z 1 citronu, 100 g kokosu, 30 g mandlí.

Postup: Máslo s cukrem utřeme do pěny a vmícháme jemně nastrouhanou čokoládu, rum, citronovou šťávu a 60 g kokosu. Tvoříme malé kuličky a do každé schováme mandli (spařenou) a obalíme ve zbývajícím kokosu. Ruce si máčíme ve studené vodě, aby se na ně těsto nelepilo.

 

2. místo: Dvoubarevná roláda (klienti Domova Matky Vojtěchy Prachatice)

Přísady na těsto: 20 dkg mletých piškotů, 20 dkg másla, 1 vejce, 2 lžíce rumu.

Přísady na náplň: 10 dkg rozpuštěného másla, 5 dkg moučkového cukru, 3 lžíce kakaa, dle chuti kokos, mleté mandle nebo ořechy.

Postup: Ingredience na těsto smícháme, vypracujeme z nich těsto, které rozválíme na plát a potřeme náplní. Potřený plát těsta srolujeme do rolády a necháme uležet v chladu do ztuhnutí.

 

3. místo: Čoko koule s malinami (Kateřina Singerová, Prachatice)

Přísady: 24 oreo sušenek, 100 g nutely, 170 g gervais, 80 g mletých mandlí. Na obalení 100 g sušených malin.

Postup: Všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto. Z něj vyrobíme kuličky, které nahoře posypeme sušenými malinami.

 

Za KreBul, o.p.s.

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS. a Jana Vandlíčková (Prachatický deník)

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.