Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

ICM Prachatice

Informační centrum pro mládež PrachaticeInformační centra pro mládež všeobecněHlavní činností Informačního centra pro mládež PrachaticeKontakt ICM PrachaticeERYICARemix

Aktuality

Aktuálně připravujemeAktuálně pro vásBrigády a volná pracovní místaSpotřebitelstvíInformace AICMDobrovolnictvíZpravodaj ICMPublikace ke staženíEvropské příležitostiKulturní servis

Region

Region PrachaticeTipy na výletyPřehled informačních místPřehled důležitých kontaktůPřehled informačních míst v regionu PrachaticeOdkazy na weby region Prachatice

Cestování

Cestování v regionuCestováníPamátky v ČRCestování v zahraničí

Vzdělávání

Vzdělávání v regionuVzdělávání v ČRVzdělávání v zahraničí

Práce

Práce v regionuPráce v ČRPráce v zahraničí

Volný čas

Volný čas v regionuVolný čas v ČR

Sociálně-patologické jevy

Sociálně patologické jevy v regionuSociálně patologické jevy

Občan a společnost

Občan a společnost v regionuObčan a společnost

Mládež v EU

Mládež v EU

Sociální skupiny a hnutí

Sociální skupiny a hnutí

Zdraví

Zdraví

Ekologie

Ekologie

Pomazánky a bylinky - zdravě a chutně

Prachatice, červen 2015 - V informačním centru pro mládež se dne 09.06.2015 uskutečnilo společné „POMAZÁNKOVÉ A BYLINKOVÉ “ tvoření s lektorkami Luckou Jahelkovou a Lenkou Skobovou.

V rámci projektu Vaříme zdravě a hravě po celý rok, který je finančně podpořen z grantových prostředků města Prachatice, se uskutečnil další seminář, tentokrát na téma pomazánky a bylinky.

Na úvod semináře se účastníci dozvěděli, co je podstatou zdravých pomazánek, jaké ingredience bychom měli při pomazánkách použít nebo zařadit. Též se seznámili s tím, jak zapojit fantazii – na co pomazánku namazat, jak jí ozdobit, jak zakomponovat čerstvé bylinky. 

Během semináře byla připravena ochutnávka různých druhů pomazánek. Společně jsme ochutnali: domácí čerstvý sýr, pažitkovo - bazalkové žervé, sýrovou pomazánku s brusinkami a tymiánem, pohankovou pomazánku s medvědím česnekem a jarní cibulkou, bylinkové máslo, domácí paštiku s portským vínem a provensálskými bylinkami.

Jako bonus jsme během semináře i soutěžili, a to v poznávání bylinek. Poznávalo se 17 druhů bylinek/rostlinek. Nejlepší znalec bylinek získal roční předplatné kulinářského časopisu. Po soutěži jsme se pak blíže seznámili s každou soutěžní bylinkou/rostlinkou – ke které jsme si řekli, jak jí použít v kuchyni, ale i v lidovém lékařství.

Poslední část semináře byla opět tvořící. Účastníci se rozdělili do 3 skupin, z každé skupiny byl vyslán zástupce a ten si vylosoval pomazánku - kterou se skupinou tvořili pro všechny účastníky semináře.

Po tvoření každý účastník dostal do pomazánkové krabičky ochutnávku všech tří pomazánek domů. Každý z účastníků si odnášel domů také manuál o daném tématu na vytvoření všech pomazánek (které byly k dispozici při semináři). Ty si tak může připravit pro svou rodinu.

 

Za realizátory

 

Lucie Jahelková

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2025 WebCreative.info
All rights reserved.