Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Senior point

Co je SeniorPointKalendář akcíProběhlé akceSeniorPoint PRESSSenior PasSpolupracujíci organizaceDůležité odkazyKontakty

Zdravě a hravě...s muzikoterapií

Koncem října proběhl v SeniorPointu Prachatice den s hudbou, muzikoterapií. Tato aktivita probíhala v rámci projektu „Zdravě a hravě“ podpořeným Jihočeským krajem.

Muzikoterapie je obor, který používá hudbu jako terapeutický prostředek. Hudba nás obklopuje celý den, avšak v mnohých případech je spíše stresová a působí jako hluk. Hudbu slyšíme v obchodě, autě, v práci, často i ve veřejných prostorech. Tuto hudbu ale v tomto podání spíše řadíme do hluku, či „hudebního smogu“. Často ji ani nevnímáme. Hudba má ale na naši psychiku velký vliv. V obchodě hraje klidná, abychom i my byli pomalejší a nakoupili co nejvíce. V autě máme raději rychlejší, jelikož umocňuje požitek z jízdy.

Technika muzikoterapie, je z terapeutického hlediska jednou z forem, kam řadíme i arteterapii, dramaterapii, taneční terapii či další umělecko-terapeutické přístupy.

 A jelikož je v muzikoterapii důležitá hudba, nikoli znalost not, i my jsme si v SeniorPointu vyzkoušeli zahrát na různé nástroje. Ocean drum, zvonečky koshi, dřívka, chrastítka…šeptali, zpívali a užívali si to, co málokdy slyšíme: TICHO.

 

Za SeniorPoint

Mgr. J. G. Kučera, DiS.

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.