Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Zdravé vaření

LETNÍ ZELENINOVÝ SALÁT S KŘEPELČÍMI VAJÍČKY – Recept – (pro 4 osoby)

1 balení propláchnuté a odstředěné rukoly

1 balení polníčku

10 křepelčích vajíček – uvařené

1 balení ředkviček, očištěné, nastrouhané/nakrájené na plátky

 

zálivka:

5 lžic olivového oleje

1 lžíce medové hořčice

1 lžíce medu

½ lžičky majonézy

sůl, pepř

 

Zálivku si připravíme jako první – vše dáme do skleničky – uzavřeme a důkladně protřepeme až se vše spojí v krémovitou zálivku.

Křepelčí vajíčka uvaříme na tvrdo – od okamžiku varu – kdy začne voda vřít – to trvá 1,5 min. Necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme napůl.

Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky (lze použít struhadlo, plátkovací).

Rukolu a polníček opláchneme, lehce osušíme,/odstředíme, dáme do misky a jemně proházíme se zálivkou. Pak vše navrstvíme na talíře a máme hotovo.

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.