Recept – (pro 4 osoby)
250 g hladká mouka
100 g pšeničné chlebové mouky
150 g žitné chlebové mouky
230ml vlažné vody
21g droždí (1/2 kostky)
2 lžíce olivového oleje
1 lžička kávová octu
100 ml bílého jogurtu
špetka cukru nebo sladěnky (do kvásku)
1,5 lžičky kávové soli
1 lžička kávová drceného kmínu
vypražená cibulka, lněná semínka
Uděláme kvásek (voda, cukr, kvasnice, trocha mouky) - necháme vzejít - pak vše spojíme a vyhněteme v pěkné těstíčko (necháme asi hodinku kynout). Pak rozdělíme na 2-3 díly - ty roztáhneme na obdělník – vtlačíme cibulku nebo semínka - pak podélně rozřízneme a stočíme jako když ždímáme prádlo Následně dáme na plech a pomoučíme (kvůli rustikálnímu vzhledu) a necháme 30 min kynout, pak šup do trouby vyhřáté na 200 stupňů na 30 minut – po upečení přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Občanská poradna
Informační centrum pro mládež
Vzdělávací centrum
» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb