Tématem projektu "freeTIMELINE v Prachaticích" byly obědy. Co si uvařit, co si dát? FreeTIMELINE je volnočasová aktivita, při které se účastníci seznamují s tradičními i netradičními formami vaření a pečení, přípravou jídel a znalostí pokrmů. Cílem je naučit děti vyhledávat různé alternativy stravování, zaměřit se na škodlivost fast foodů. Zaměříme se na zdravou stravu, společně s rodiči a jejich dětmi vaříme a připravujeme pokrmy ze zdravých surovin. Děkujeme zase za pár zaslaných tipů a přikládáme vzorový jídleníček na pár dní:
1. rizoto s drůbežím masem a zeleninou + hlávkový salát
2. file na zelenině s bramborem ve slupce
3. hovězí guláš s těstovinou + malá miska se zeleinou
4. drůbeží sekaná, bramborová kaše + salátová okurka
5. pečené libové vepřové + pečená mrkev + brambor ve slupce
6. pečené kuře s rýží + talířek čerstvé zeleniny
7. pstruh, bramborovo-celérová kaše
8. špíz k krůtím masem, zelenina + pečený brambor
9. plněná paprika s rajskou omáčkou + celozrnné těstoviny
10. žemlovka s jablky, tvarohem, rozinky
Jídelníček a zdravé vaření je realizováno z projektu podpořeného MŠMT a JčK a konzultován s výživovou poradkyní Lucií Jahelkovou.
Občanská poradna
Informační centrum pro mládež
Vzdělávací centrum
» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb