Znalost zeleniny, zdravých surovin a přípravy je základ pro uvaření zdravých sytých polévek jako jednoduchých pokrmů, které zvládnou i děti ve svém psychickém i fyzickém rozvoji. Díky nákupu, přípravě i vlastní tvorbě se děti učí nejen znát hodnotu peněz, ale ocení i klasické „rodičovské“ starosti s vařením. Ve volném čase se vlastně učí hospodaření neformální metodou. Takže rodiče, pojďte nakoupit a uvařit dobrou polévku. Tady máte zase pár tipů:
1. bramborová polévka s kroupami a vejcem
2. kmínová polévka s vejcem a krupičkou
3. mrkvová polévka s červenou čočkou
4. květáková polévka se sekanou šunkou
5. brokolicová polévka s křepelčím vajíčkem
6. vývar s masem a nudlemi, zeleninou
7. pórková polévka s quinoou
8. čočková polévka
9. cizrnová polévka
10. hrášková polévka
Jídelníček a zdravé vaření je realizováno z projektu podpořeného MŠMT a JčK a konzultován s výživovou poradkyní Lucií Jahelkovou.
Občanská poradna
Informační centrum pro mládež
Vzdělávací centrum
» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb