Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU

Zdravé vaření

CO BY MĚL JÍDELNÍČEK VE VYŠŠÍM VĚKU OBSAHOVAT

Tentokrát se podíváme na jídelníček dědečků a babiček, které se často starají o vnoučata. Nezapomínejte na sebe!

  • –      do jídelníčku zařadíme – pohankové, žitné a celozrnné pečivo
  • –      více zařadíme celozrnné těstoviny, brambory, rýži
  • –      do jídelníčku zařadíme libové hovězí, drůbeží maso
  • –      minimálně dvakrát týdně si dopřejem ryby - když nám to zdravotní stav dovolí
  • –      pravidelně zařazujeme i různé mléčné výrobky na svačiny a snídaně - v polotučné verzi
  • –      pravidelně zařazujeme i luštěniny min. 2x týdně – jíme je po menších dávkách
  • –      nezapomínáme pít - min 2litry 
  • –      každý den sníme 300g zeleniny a ovoce (2/3 zeleniny a 1/3 ovoce)
  • –      zeleninu si můžeme napařit, upéct, uvařit
  • –      ovoce můžeme postrouhat, podusit, rozmačkat vidličkou
  • –      jíme pravidelně 4-5x za den menší porce!
  • –      velmi omezíme z jídelníčku – tučné maso, uzeniny, knedlíky, sladké (sušenky, čokolády, dorty, řezy, ...)

Jídelníček a zdravé vaření je realizováno z projektu podpořeného MŠMT a JčK a konzultován s výživovou poradkyní Lucií Jahelkovou.

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2019 WebCreative.info
All rights reserved.