Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

SeniorPoint již rok pro vás...

Prachatice, 6. října 2016 – SeniorPoint, kontaktní místo pro seniory v Prachaticích slaví právě dnes první narozeniny. Před rokem jej otevřela KreBul, o.p.s. za finanční podpory města Prachatice.

 

Projekt SeniorPoint přišel z Jihomoravského kraje, kde celá myšlenka vznikla. Město Prachatice mělo v rámci půlročních příprav vytipováno několik míst pro otevření SeniorPointu, podpořeného z projektu Makropulos. Všechny technické i profesní předpoklady splnila KreBul, o.p.s. Před rokem byla podepsána smlouva o spolupráci mezi KreBul, o.p.s. a Společně, o.p.s., zastoupené panem Vaculíkem, a vznik kontaktního místa v Prachaticích, druhého v Jihočeském kraji, byl na světě.

 

V těchto dnech je tomu právě rok, co jsme slavnostně otevřeli SeniorPoint Prachatice, tedy kontaktní místo pro seniory. Před rokem jsme stáli na prahu nové etapy a nových zkušeností, které s sebou nové pracoviště přináší. Snažili jsme se držet se cesty, kterou jsme si na počátku vytýčili. Jak se nám to podařilo, můžete posoudit právě vy, návštěvníci našich akcí, čtenáři SeniorPoint PRESSu, uživatelé karet Senior Pas.

 

Roční cesta nebyla vždy bez překážek, přesto se nám podařilo zrealizovat celkem 34 samostatných akcí (menších či větších setkání), dále pak 15 akcí pod hlavičkou SeniorPointu realizovaných přímo seniory (besedy, přednášky, workshopy). Připravených akcí se celkově zúčastnilo téměř 2000 návštěvníků.  Vydáno bylo pět SeniorPoint PRESSů, každý nákladem více jak 200 výtisků, předaných vám, seniorům a dalším zájemcům o něj.

 

Celá roční cesta by nebyla možná bez lidských a finančních zdrojů. Finanční se nám podařilo získat od města Prachatice v rámci podpory aktivit z ceny Makropulos a v roce 2016 pak také od Jihočeského kraje, v rámci grantového schématu. Personálně se pak jedná o koordinátora SeniorPointu Jiřího Gabriela Kučeru a celou řadu dobrovolníků, kteří zajišťují samotné akce, korektury, ilustrace, texty, grafickou úpravu SeniorPoint PRESSu. Bez nich a jejich nezištné pomoci by se dílo jen těžko dařilo. Všem těm, kdo jakkoliv připojili ruku k dílu, srdečně děkuji, protože bez vás by byl SeniorPoint jen prázdným pojmem.

 

Vážení příznivci SeniorPointu Prachatice, dovolte mi, abych vám jménem KreBul, o.p.s., provozovatele kontaktního místa, poděkoval za vaší celoroční přízeň, kterou nám, věřím, jistě zachováte i do let dalších. Přeji vám zejména pevné zdraví a také, aby podzim života byl plný milých setkání, třeba u nás, v SeniorPointu Prachatice, na Zlatá stezce 145.

 

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.

ředitel KreBul, o.p.s.

 a

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

koordinátor SeniorPointu

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.