Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Pošli vzpomínku dál

Konference Volary – pochod smrti – multikulturní výchova v praxi proběhla 10. – 11. 5. 2017 ve Volarech. Zúčastnili se jej lidé, kteří mají zájem o dané téma, lidé, kteří se dané problematice věnují, lidé, kteří nechtějí, aby bylo zapomenuto to, co druzí v období válečném prožili.

K 10. výročí konání konference byla mezigeneračně vytvořena týmem pohlednice, která na 10 obrázcích, fotografiích vypovídala a zaznamenala činnosti KreBulu, o. p. s., který se stal hlavním organizátorem celé akce.

Proto byla hned první den konference připravena aktivita pro účastníky: „Pošli vzpomínku dál …“ A tak přes 30 účastníků napsalo „projevy úcty“ na 16 adres lidí, kteří přežili koncentrační tábory, pochod smrti … Pozdravy byly poslány na Slovensko, do Izraele, Prahy, Terezína …

Jeden za všechny byl také přímo na konferenci nahlas přečten. Psalo se česky, slovensky, německy i anglicky.

Pohlednice byly zaslány i představitelům měst Volary, Prachatice, na Jihočeský kraj, do Židovského muzea Praha, na Nadační fond obětem holocaustu, senátorovi Tomáši Jirsovi (podporovatelům projektu konference).

V historii lidstva jsou smutné příběhy. Je důležité si je navždy pamatovat, abychom si vážili toho, že žijeme v míru.

Hanka RH+


A co účastníci pamětníkům napsali?

Vážená paní Blechová, rády bychom Vám touto cestou poslaly mnoho pozdravů z právě probíhající konference Volary a pochod smrti. Jsme za tuto akci rády, protože minulost je třeba si připomínat.

Přejeme pevné zdraví.

 

Vážená pani Ružena Becková,

Sme účastníkmi konferencie Volary – Pochod smrti – multikulturní výchova v praxi. Vypočuli sme si přednášky, spoznali sme pametíkov, navštívili sme miesta, ktoré súspojené s utrpením židovského národa počas holokaustu. S týmto vedomím si o to viac uvědomujeme utrpenie, ktoré ste museli preži%t aj vy osobne s vďační za svedectvo, které svojím životom vnášate do našej doby, do našich životov.

S úctou a pozdravom

 

Vážená paní Becková, srdečně Vás zdravíme z 10 konference ve Volarech.

Pevné zdraví.

 

Krásný pozdrav z Konference 2017 ve Volarech. Jsme vděčné, že jsme mohly být přítomné konferenci 2017 ve Volarech, kde se připomínají historické momenty, na které by se nemělo zapomínat.

Přejeme pevné zdraví.

 

Vážená paní Dubová. Posíláme Vám srdečný pozdrav z konference „Volary a pochod smrti“. Vaše statečnost nezůstává zapomenuta. Do dalších let Vám přejeme hlavně pevné zdraví. 

S přáním ještě mnoha krásných dnů.

 

Vážená paní Merová, sme účastníkmi konferencie Volary – pochod smrti – multikulturní výchova v praxi. Vypočuli sme si přednášky, spoznalisme pamatnikov, navštívili sme miesta, ktoré sú spojené s utrpením židovského národa počas holokoustu. S týmto vedomím si o to viac uvědomujeme utrpene, ktoke ste museli prežiz aj vy osobne a sme vďační za svedectvo, ktoré svojím životom vnášate do našej doby, do našich životov.

S úctou a pozdravom

 

Pěkný pozdrav z 10. konference „Volary a pochod smrti – multikulturní výchova v praxi“

Zasílají a přejí pevné zdraví.

 

Milá Michaelo,

Jsem z Turecka a nyní jsem jako dobrovolníkem v ČR v Prachaticích. Měla jsem možnost zúčastnit se konference ohledně pochodu smrti ve Volarech. Předtím než jsem přijela do ČR, věděla jsem o holocaustu velmi málo. A nyní jsem se dozvěděla mnoho informací a dokážu porozumět vašim pocitům. Jste velmi silná a statečná. Vážím si Vás a přeji mnoho míru.

 

V historii lidstva jsou smutné příběhy. Je důležité si je navždy pamatovat, abychom si vážili toho, že žijeme v míru.

 

Vzhledem k tomu, že jsme byly účastníky Vašich přednášek a známe Vás tedy osobně“, chceme vám touto cestou poděkovat za nezapomenutelné zážitky, které nechaly stopu nejen v nás, ale i v našich dětech.

 

Přejeme Vám pevné zdraví, hodně sil do Vaší práce a spoustu krásných dnů, pokud možno, v míru.

 

Vážená paní Růžičková, dovolujeme si Vás tímto psaním pozdravit z 10. Ročníku volarské konference.

Jsme osobně velmi rády za tuto akci protože paměť národa je někdy krátká. Přejeme vám pevné zdraví.

S úctou

 

Posíláme pozdrav z konference „Volary a pochod smrti – multikulturní výchova v praxi“, přejeme pevné zdraví a těšíme se na setkání na podzim 2017.

 

Vážená paní Aničko, dovolte nám poslat pozdrav u příležitosti 10. Výročí konference „Volary a pochod smrti“. Na této konferenci se dovídáme o strastech účastníků. Přejeme Vám stálé zdraví, mnoho optimismu a dobrou náladu. S pozdravem  

 

Pozdrav z 10. Konference a pevné zdraví přejí

 

Vážená paní Hošková, posíláme vám srdečné pozdravy z konference Volary a pochod smrti z Volar, na kterou jsme opět přijeli. Stále vzpomínáme na setkání s vámi a vaše obrazy, které jsme zde viděli na výstavě. Děkujeme vám! Srdečně pozdravujeme a přejeme pevné zdraví!

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.