Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Bezpečně doma i v obci - Výstava v KreBulu

Město Prachatic již několik let realizuje projekt prevence kriminality Bezpečně doma i v obci. Již několik let také s podporou Jihočeského kraje a nejinak tomu bylo i v roce 2017. V loňském roce byl   projekt cílený na seniory. Proběhly přednášky na téma Dluhová problematika a Finanční gramotnost, kurz sebeobrany Lze se bránit v každém věku s lektorem od policie, přehrávky všech možných situací „šmejdovských“.

Z celého procesu preventivních podpořených aktivit bylo natočeno DVD Bezpečně doma i v obci Prachatice, které lze vidět také na youtube.

Z projektu byla pořízena také fotodokumentace, která s hesly Jak na šmejdy se stane putovní výstavou, na kterou zveme i Vás v případě, že nevíte, či neznáte odpovědi na otázky: Proč šmejdi, lákají na jídlo či dárek zdarma? Jak je možné, že senioři vyhráli zájezd, aniž by někde soutěžili? Proč šmejdi, používají rádi cizí slova a termíny? Proč šmejdi, záměrně neříkají všechny informace? Nebo myslíte si, že vždycky platí – co je drahé, je i kvalitní? Jak můžeme poznat, že se jedná o podvod? Pozor také na finanční poukazy, bývají podvodem, či jak můžete poznat, že daná věc – přístroj nepomůže, tedy Kde jsme udělali chybu?

Doporučujeme: Zahrát si společenskou hru na téma Šmejdi a boje proti tomuto způsobu okrádání seniorů Konečně doma s doporučeními „Jak na ně“ šmejdy a zopakujte si čas od času pravidla:

Přesvědčím se, komu otevírám! Nejezdím na předváděcí akce! Vždy si přečtu, co podepisuji! Nekupuji nic, co nepotřebuji. Dívám se na kvalitu. „Akce“ nemusí být vždy akční cena! Dávám si pozor, na výhry, bývají často těžce zaplacené!

Výstava je od 8. ledna 2018 otevřena denně od 10 do 17 hodin v prostorech Domu Křižovatka u Parku, Zlatá stezka 145, Prachatice (sídlo společnosti KreBul).

Hanka Rabenhauptová (RH+)

05.01.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.