Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Multikulturní knihovnička otevřena

Prachatice, 26. ledna 2018 – Knihovna zaměřená na lidská práva, multikulturu, holocaust byla otevřena v prostorách KreBul, o.p.s. Zároveň byla vyhlášena výzva, na základě které mohou dárci věnovat publikace s uvedenými tématy ke studijním účelům.

V den před Mezinárodním dnem památky obětí holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti (27. ledna) byla v KreBul, o.p.s. otevřena studijní knihovnička, zaměřená právě na publikace a materiály týkající se holocaustu, multikulturní výchovy, lidských práv. Její vznik byl umožněn díky finančnímu daru od organizátorů vzpomínkového pochodu Military death March.

„Military death March je dálkový pochod, jehož cílem je připomenout události konce druhé světové války, tedy ženský pochod smrti, který přešel přes Volary a v okolí Prachatic byl rozpuštěn v květnu 1945. Naším cílem je pochodem uctít památku těchto žen a zvýšit povědomí o události, která pro většinu přímých účastnic znamenala smrt. K provázání pochodu s tímto tématem nás přivedla paní Jaroslava Krejsová z Volar, která se tématu řadu let věnuje a vydala i knihu se vzpomínkami na tyto ženy,“ shrnul Lukáš Perný z organizačního týmu.

Knihovnička vznikla jako jeden z projektů, které KreBul, o.p.s. realizuje v rámci tématu lidských práv, multikultury. Určena je studentům, veřejnosti a všem, kdo mají o téma zájem a chtějí se dozvědět nové informace. Přístupna je v pracovní době Informačního centra pro mládež, tedy od pondělí do pátku od 10 do 17 hodin. „Knihovna zatím funguje jako studovna, tedy zatím není možné odnášet si knihy a materiály domů, ale prostudovat si je přímo u nás,“ připomněl Jiří Gabriel Kučera z KreBul, o.p.s.

Knihovnička čítá v tuto chvíli na 60 publikací a materiálů, které byly zakoupeny z finančního daru od organizátorů pochodu, dále jsou zde materiály, které jsme získali od spolupracujících organizací a první vlaštovka v podobě darované knihy. „Spolu s otevřením knihovny spouštíme též výzvu – Darujte knihu ke studijním účelům. Jejím cílem je oslovit širokou veřejnost, která do knihovničky může darovat nové i starší knihy, které se tematicky do knihovničky hodí – tedy o holocaustu, lidských právech, multikulturní výchově. Knihy můžete nosit přímo k nám, na Zlatou stezku 145,“ vyzval Zdeněk Krejsa, ředitel společnosti.

Věříme, že si knihovnička najde své příznivce. Děkujeme organizátorům za jejich finanční dar, díky kterému můžeme realizovat dílčí projekty v oblasti lidských práv. Děkujeme také všem, kdo se zapojí do výzvy a přinesou do knihovny materiály, publikace.

Za KreBul, o.p.s.

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS.

30.01.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.