Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

KreBul, o. p. s. a dobrovolnictví

Dobrovolnické centrum Prachatice, jehož zřizovatelem je KreBul, o. p. s., se zúčastnilo Konference k rozvoji dobrovolnictví, kterou pořádalo Komunitní středisko KONTAKT Liberec, p. o. a HESTIA – Národní dobrovolnické centrum, z. ú. Konference se pořádala ve dnech 20. a 21. června v Lidových sadech a tématem bylo „Dobrovolnictví, mezigenerační a komunitní vztahy“.

Moderování se ujal Jan Dolínek a účastníky přivítali mimo jiné i Bc. Michael Dufek, ředitel Komunitního střediska KONTAKT Liberec, p. o. a PhDr. Jiří Tošner, HESTIA - Centrum pro dobrovolnictví, z. ú.

Mezi témata konference patřily např. Příběhy občanského sektoru, Rozvoj dobrovolnictví v ČR, Dobrovolnictví ve veřejné správě, Mentoringové dobrovolnické programy, Česko s dobrovolnictvím počítá.

Zástupci DC Prachatice diskutovali nad tématem MENTORINGOVÉ DOBROVOLNICKÉ PROGRAMY, jako je např. program Pět P - kamarádi jeden pro jednoho, dospělý dobrovolník a dítě či 3G – Tři generace – podpora mezigeneračního soužití nebo KOMPAS - KOMunikace, PArtnerství, Spolupráce.

Za město Prachatice představila Hanka Rabenhauptová DOBROVOLNICTVÍ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ, tedy zapojení veřejné správy do dobrovolnictví - Jaké je to naše DOBRO na úřadě, ve městě Prachatice?

Druhý den na začátek vystoupila kapela Matylda a Tylda – seniorský klub a pokračovalo se v programu a tématech: Koordinátor dobrovolníků jako strážce hodnot, Dobrovolnický program Amelie, Mezigenerační dobrovolnictví, Spolupráce se zahraničními dobrovolníky – EDS či dobrovolnictví v různých formách a různých koutech ČR.

Pro KreBul, o. p. s. to byla velká inspirace a došlo i k výměně kontaktů a nápadů. KreBul, o. p. s. se nedávno účastnilo vedení kulatých stolů a je v pracovní skupině v projektu „Koncepce rozvoje dobrovolnictví v České republice s akcentem na zajištění regionální a oborové dostupnosti dobrovolnictví v podobě dobrovolnických center“.

 

 

Za KreBul, o. p. s. Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

22.06.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.