Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

KreBul se vrátil s dětmi do minulých dob!

Dvoudenní slavnosti Zlaté solné stezky jsou odstartovány příjezdem soumarské karavany s koňmi a povozy naloženými solí. Tyto renesanční slavnosti připomínají důležitou středověkou obchodní stezku, kde Prachatice sehrály ústřední roli města. Stezka byla v průběhu staletí nazývána „pasovská“, „prachatická“, „česká“ či „solná“. Název Zlatá stezka se objevuje až počátkem 16. století, jako výraz mimořádné výnosnosti obchodu, který po ní probíhal. Zlatá stezka (německy Goldener Steig) je souhrnný název pro systém severo-jižních středověkých obchodních cest, které překračovaly šumavské hvozdy a spojovaly Čechy s Podunajím.

Na děti v letošním roce čekalo v sobotu podobné putování, které připravila KreBul, o. p. s. Děti si vyzkoušely malovat „v jeskyni“, jak asi cestovali lidé v pravěku, vyzkoušely si slalom „se solí“, nakreslily svůj erb, ten pak přidělaly na hrad, za odměnu dostaly minci – tou zaplatily mýtné, aby mohly pokračovat dál. Naslouchaly nebezpečí na cestě při sluchovém pexesu, vyzkoušely si být koněm a musely si zapamatovat určitá čísla, která využily při jiných stanovištích (např. v jaké nádobě je sůl, či kolik koní je na obrázku), a buď našly odměnu sladkou (bonbony), nebo hořkou (cibuli). Děti i rodiče se dozvěděli o soumarech, obchodu, stezkách, a hlavně o soli (kde se používala, v jakých odvětvích a jak cenná byla).

Děkujeme za nádherný prostor hospicové zahrady, kde různá zákoutí se zvířátky doladila atmosféru, děkujeme za přítomnost malování na obličej, dobrovolníkům a pracovníkům KreBul, o. p. s. za nádherný den a více jak 250 dětem a jejich (pra)rodičům za návštěvu a účast!

 

Za KreBul, o. p. s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

02.07.2018

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.