Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Badatelé poznávali tradice a zvyky

Prachatice – Studenti i veřejnost se díky programu Židovského muzea proměnili v badatele. Dozvěděli se řadu informací o židovských tradicích a zvycích. Interaktivní semináře připravila KreBul, o.p.s. ve spolupráci s Odborem pro vzdělávání a kulturu Židovského muzea v Praze.

Celkem pět interaktivních seminářů, jichž se zúčastnilo více jak sto účastníků, proběhlo v prachatickém KreBulu. Tématem byly židovské tradice a zvyky, které představily lektorky Židovského muzea Zuzana Pavlovská a Martina Kutková.

Semináře jsou připraveny tak, že účastníci se v menších skupinkách stávají badateli a zpracovávají určité téma – například běh života, svatba, šabat, domácnost, pesach. Z připravených dokumentů a artefaktů připraví odpovědi na otázky z pracovního listu, které se tématu týkají a na jejichž základě představí dané téma ostatním účastníkům“, přiblížila lektorka Zuzana Pavlovská.

Během prezentací jsme měli možnost prohlédnout si celou řadu předmětů, které jsou pro některé zvyky a tradice důležité. Došlo  i na ukázku součástí doplňků, které jsou důležité pro vstup chlapců do náboženské dospělosti. V závěru jsme pak mohli vidět, jak zhruba probíhá typický svatební obřad.

Děkujeme žákům a pedagogům ZŠ Národní, studentům a pedagogům gymnázia a střední pedagogické školy a také veřejnosti za účast na workshopech a vzájemné obohacení o nové poznatky a znalosti.

Poděkování patří také Jihočeskému kraji a Nadačnímu fondu obětem holocaustu za finanční podporu projektu Vzpomínka pro lidskost, v rámci něhož byly workshopy realizovány.

Mgr. Zdeněk Krejsa, ředitel

24.02.2020

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.