Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Tablety pomáhají proti osamocení

Během covidového roku stoupl i v našem městě počet seniorů, kteří začali intenzivně používat mobily, tablety, počítače pro komunikaci online. Mají zájem též o vzdělávání. Časy jako před deseti lety, kdy v učebně bylo přes dvacet i více seniorů, u jednoho počítače dva i tři, je pryč. Dnešní individuální výuka, možnost navštívit počítačové učebny třeba Klubu SenSen, využít počítače v Městské knihovně v Prachaticích, ale i v sociálních zařízeních, přináší rozvoj, za který děkujeme.

Přispívají k tomu aktivity města, Klubu SenSen, Senior Pointu Prachatice a dalších, kteří se snaží získávat finanční prostředky na rozšiřování celoživotního vzdělávání, ale také na nákup tabletů.

V loňském roce se podařilo získat pro prachatické seniory 18 tabletů ze dvou výzev (Tablety od srdce a Tablety pro osamělé seniory díky Nadaci Charty 77), další přijdou během měsíce do společnosti KreBul, který je získal díky finanční podpoře Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové a v neposlední řadě na úřad, pro komunikaci s neslyšícími z projektu „Prachatice plánují budoucnost“, podpořeného EU OPZ Efektivní veřejná správa, od MPSV.

Moudrá Sovička, z.s. nabídla individuální výuku pro seniory v Prachaticích, kteří získali tablety a nemají velké zkušenosti. Společnost pomáhá s „prvním spuštěním“, zaškolením. Šlo o individuální přístup. Lektorům, kteří se jednotlivě setkali s uživali a dodrželi všechna opatření, která v daném čase platila, děkujeme, jmenovitě Hance Tomkové a Patriku Hradeckému. Děkujeme i za materiály, které každý z účastníků obdržel např.: Senioři telefonují, pracovní sešit ovládání chytrého telefonu.

Tímto projektem „Tablety pro osamělé seniory“, chceme pomoci zamezit vyloučení seniorů ze společnosti, podporovat aktivitu seniorů, mít stále chuť se celoživotně vzdělávat, až bude možné při dalších kurzech a školeních vzdělávat.

Hanka RH+ Rabenhauptová a Zdeněk Krejsa

10.03.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.