Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Dobrovolník Lorenzo přivítán na radnici

Místostarosta města Prachatice Miroslav Lorenc přijal na radnici Lorenza, dobrovolníka z Itálie. Lorenzo nastoupil do společnosti KreBul, o.p.s. na 10 měsíců jako dobrovolník z programu Evropského sboru solidarity, který náleží pod Evropskou unii. Lorenzo přijel do Prachatic z italského Turína.

Při představení přiblížil službu ředitel společnosti KreBul Zdeněk Krejsa: „Evropský sbor solidarity mladým lidem umožňuje získat cenné zkušenosti a pracovat jako dobrovolník v zemích Evropy i mimo ni. V České republice je program administrován Domem zahraniční spolupráce. Dům zahraniční spolupráce, organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, se stará o programy z oblasti mezinárodního vzdělávání.
Jedním z nich je Evropský sbor solidarity, který ti umožní vyjet a pracovat jako dobrovolník v zemích Evropy i mimo ni!“

Vzhledem k tomu, že v Prachaticích působí Dobrovolnické centrum Prachatice a Regionální dobrovolnické centrum pro Jihočeský kraj bude mít Lorenzo 1 000 a 1 příležitostí své znalosti, um, kreativitu nabídnout ostatním. Lorenzo již dnes nabízí konverzace angličtiny, italštiny. Blíže na telefonu: 723123093

Místostarosta Miroslav Lorenc představil město, našli společnou řeč v italštině, kdy spolu plynně hovořili italsky (pan místostarosta nějaký čas také pobýval pracovně v Itálii a dost dobře se tam naučil mluvit italsky a při přijetí dobrovolníka na radnici své znalosti využil, italštinu oprášil). Jinak děkujeme dalšímu dobrovolníkovi Markovi za překlad z angličtiny.

Společné foto na závěr a malý dárek patří již k tradici, kdy evropští dobrovolníci pracují ve městě Prachatice (v Prachaticích zde již byli dobrovolníci z Turecka, Itálie, Portugalska).

Lorenzo přijel do Prachatic v rámci projektu Hodiny H z Pelhřimova a jejích partnerů (mezi které patří právě KreBul, o.p.s.), v rámci projektu Czech Imprint. 

Hanka RH+ Rabenhauptová

05.06.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.