Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

TESCO přináší nové technologie - Srdce na dřevě

Proběhl  první workshop   k   projektu   Srdce   na   dřevě, podpořeného v rámci výzvy „Vy   rozhodujete, my pomáháme“, podpořený Nadačním fondem TESCO.   Workshop   se   nesl   v   duchu   moderní   techniky   a   CNC   strojů   a   měl   za   účel   představit účastníkům technologie, zejména gravírovací stroj, se kterými by se jinak nesetkaly. Seniorky, které se workshopu účastnily, se sešly v prostorách KreBul o.p.s., kde byl workshop připraven.

Na   začátku   byl   účastnicím   představen   gravírovací   laser   a   ony   si   mohly   jeho   funkce   a   možnosti vyzkoušet.   Viděly, jak   se   laser   hýbe   do   všech   stran, svítí   a   vypíná   se, a   to   vše   jen   pomocí jednoduchého rozhraní na počítači. Následně jim byl stroj předveden v provozu, a tak na vlastní oči mohly vidět, že pouhé světlo zvládne jak vypalovat do povrchu topolové překližky, tak i vyřezávat z ní libovolné tvary.

Pro lepší uchopení této technologie dostaly za úkol společnými silami vytvořit návrh výrobku, který by gravírovací laser zvládl vytvořit. Seniorky vytvořily strom s listy a na každé z větví vytvořily svůj vlastní tvar s podpisem.

Na závěr workshopu přicházely účastnice s dalšími nápady na různé výrobky, od vánočních ozdob až po vizitky a vypálené fotografie na památku.

KreBul   o.p.s.   děkuje   programu   Tesco   „Vy   rozhodujete, my   pomáháme“   za   poskytnutí   finančních prostředků, za kterých byl stroj a příslušenství k němu nakoupeno a pomohlo tak seniorům rozšířit si obzory v moderní době s moderní technologií.

Jakub Imbera

KreBul, o.p.s.

20.08.2021

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.