Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

KreBul a Hodinu H spojuje dobrovolník

KreBul, o. p. s. a Hodinu H z Pelhřimova opět pojí dobrovolnictví. Dobrovolník z Ukrajiny, Igor, je v KreBulu v rámci projektu Evropského sboru solidarity.

Igor už v KreBulu vykonává svou činnost, poznává aktivity neziskového sektoru na příměstských táborech s dětmi, v komunitním centru se setkává při tvoření se skupinkou nejen seniorek, vytváří videa, fotí a sdílí své zkušenosti z IT pro rozvoj sebe sama i organizace. V půlce září si připravil velmi zajímavou přednášku o Ukrajině, kterou nazval „Kniha života“. Mluvil nejen o historii Ukrajiny, ale především jeho činnosti, studiu, rozvoji a nezapomněl připravit i kulinářské speciality z receptů jeho země. Účastníky překvapil jeho projekt, který souvisel s tiskem destiček s odkazem na spotify.

Evropský sbor solidarity umožňuje mladým lidem zapojit se individuálně nebo ve skupinách do dobrovolnických projektů konaných v zemích EU a v partnerských zemích. Dobrovolníci se podílí na aktivitách pro děti, mládež, dospělé i seniory, akcích pro veřejnost, vzdělávacích a volnočasových aktivitách, které jsou často motivací k novému pohledu na osobní rozvoj. Cílem je rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi, přičemž dobrovolníci mají hrazeno ubytování, stravu, jazykový kurz, pojištění, dopravu a navíc dostávají kapesné. Hostitelský projekt, kdy Hodina H do své činnosti zapojuje, a v případě KreBulu vyslala, zahraniční dobrovolníky, se nazývá "Czech Imprint" a je spolufinancován Evropskou unií.

Igore, přejeme Ti sílu k dobrovolnictví a klid při sledování situace u Tebe doma!

Za KreBul, o. p. s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

 

 

21.09.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.