Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Setkání koordinátorů dobrovolnictví

Charita České Budějovice hostila v druhé půlce dubna koordinátory dobrovolnictví a připravila „snídani koordinátorů“. Tato snídaně je prostředek k setkávání, sdílení, a především informování se a neustálém vzdělávání a rozvoji právě těch, kteří pečují o dobrovolníky. Představení a přivítání se ujal ředitel Mag. Jiří Kohout, a moderování měla na starosti Barbora Fišerová Pegleyová.

Program zahájila Lucka z EHMK, která představila nejen sociální cirkus (propojení uživatelů domova seniorů se těmi, co navštěvují kluby = např. nacvičení divadelního představení, v budoucnu budou lektoři), ale především Culture for Health – propojení kultury a zdravotnictví (tedy, kultura místo receptu na léky).

Petr Lebeda, dříve aktivní dobrovolník, nyní vedoucí marketingu, se snaží propojit firemní oblast právě s NNO. Proto se hovořilo o jednotné webové stránce, kde by bylo uvedeno, kdo co potřebuje k naplnění cíle, a především o veřejném mínění, kde je „neziskovka“ mnohdy sprostým slovem – zde by se na jihu Čech rozjela velká kampaň k posílení informační platformy.

Blíží se Majáles, a tak se dobrovolnická centra budou účastnit 25. května na Sokolském ostrově dnu prezentace dobrovolnictví. Uvidíte nejen organizace, ale vyzkoušíte si i gerontooblek, vytvoříte placku, zaujmou vás plyšoví psi, výstava či další akce.

O nově vznikající spolupráci s BOSCH České Budějovice hovořilo DC Prachatice – tedy firemní dobrovolnictví v oblasti pomoci organizacím (úklidy, pečování o zahradu, volnočasové aktivity atp.).

Zdeněk Krejsa představil koncept pracovní skupiny, který je „před podpisem“ a vznikem Krajské koordinační skupiny pro dobrovolnictví.

RDC pro Jihočeský kraj též žádalo o dotaci na MV – o dalším zapojení jiných DC do projektu se dozvíte v dalších zprávách. Nyní představilo zapojení 6ti krajů do Dnů dobrovolnictví, které bude od 26. 4. do 26. 4. probíhat právě v šesti krajích ČR současně.

Děkujeme za setkání a těšíme se na další 11. 9. v Prachaticích

 

Za KreBul, o. p. s. 

Mgr. Jiří Gabriel Kalima, DiS.

 

24.04.2023

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.