Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Květiny pro seniory a dobrovolníky na zámku

Zámek Kratochvíle letos připravil pro své návštěvníky tradiční výstavu květinových instalací „Návrat květů“. Výstava je otevřena od 23.5.2023, ukončena dle výdrže květů do 28.5.2023. Dlouhodobě město Prachatice spolupracuje se zaměstnanci zámku, a tak byla umožněna i tentokrát individuální prohlídka této výstavy s průvodkyní Lucií Rabenhauptovou.

Zámek někdo poprvé, někdo po mnoha letech, viděl z vozíku, skutečně zblízka, i díky doprovodu, který tvořili dobrovolníci i ze SeniorPointu Prachatice, Dobrovolnického centra Prachatice. Nejužší kontakt byl umožněn nevidomým, kteří nasáli vůně všech květin. Vazby, výplně, aranžmá udělaly radost 24 seniorům a osobám se zdravotním postižením z Prachatic (pěti vozíčkářům, 7 lidem s dalšími podpůrnými pomůckami), nevidomým a neslyšícím. Je pravdou, že muži obdivovali více vystavené zbraně, stolní hry a obrazy, ale květiny se jim také líbily. Nechyběla prohlídka zámecké zahrady, která začíná krásně kvést. Velkou ochotu v mimopracovním čase prokázala i Sloní cukrárna, její paní majitelka Iva Šmídová, která s velkou trpělivostí a ochotou se se seniory setkala.

Povídání o květinách, zámcích, výletech nemělo konce. Poděkování patří nejen zámku Kratochvíle, společnosti KreBul za zajištění dopravy a osobní asistence, ale i městu Prachatice za podporu akce v rámci projektu Volnočasové aktivity 2023.

V rámci firemního dobrovolnictví Městského úřadu Prachatice několik zaměstnanců a dále pak dobrovolníků z města pomohlo při návštěvě zámku Kratochvíle s doprovody těm, kteří by to sami nezvládli.

Hanka RH+ Rabenhauptová

29.05.2023

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.