Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Pocta Bedřichu Smetanovi zahájila Rok české hudby

Komunitní centrum Na půdě společnosti KreBul, o.p.s. se rozeznělo operními áriemi při koncertu Pocta Bedřichu Smetanovi. O skvělý zážitek se zasloužili tři interpreti – Zuzana Zaimlová, Peter Malý a hudební doprovod Lilija Červená.

A proč právě Pocta Bedřichu Smetanovi? „Roky končící čtyřkou mají v české hudbě podobný význam, jako osmičkové roky pro národ a stát. Až podivuhodně často vycházejí na výročí narození, úmrtí, či vytvoření stěžejních děl nejvýznamnějších českých skladatelů,“ uvádí rokceskehudby.cz. A právě letos, 2. března uplyne 200 let od narození Bedřicha Smetany.

V komunitním centru tak zazněla právě autorská díla Bedřicha Smetany, mezi která patří Večerní písně, Vzpomínka na Plzeň, árie z opery Prodaná nevěsta či Hubička. O jejich provedení se skvělým způsobem zasloužili Zuzana Zaimlová a Peter Malý, o hudební doprovod se postarala Lilija Červená.

Sopranistka Zuzana Zaimlová je absolventkou Konzervatoře v Českých Budějovicích, Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity a Akademie staré hudby v Brně. Vystupuje, účastní se interpretačních kurzů, je uměleckou vedoucí souboru Amor aeternus, vyučuje zpěv. Peter Malý je tenorista pocházející z Piešťan. V současnosti je sólistou Jihočeského divadla v Českých Budějovicích, kde ztvárňuje celou řadu zajímavých rolí. Lilija Červená pracuje jako korepetitorka operního souboru Jihočeského divadla.

Celý večer se nesl v příjemném duchu a účastníci odcházeli příjemně naladěni z děl Bedřicha Smetany a společně tak vstoupili do roku 2024 – Roku české hudby.

Děkujeme interpretům i všem návštěvníkům koncertu a také za finanční podporu Ministerstvu kultury, Jihočeskému kraji a městu Prachatice.

Za KreBul, o.p.s.

Mgr. Zdeněk Krejsa, DiS., ředitel

08.02.2024

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.