Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Školení Canva pod RDC JčK

V pondělí 4. 3. 2024 si RDC JčK připravilo školení grafického programu Canva s lektorem Jakubem Imberou z KreBul, o. p. s., pro organizace pracující s dobrovolníky. Prostory pro školení poskytla Česká maltézská pomoc v zastoupení Pavly Hynkové. Cílem školení bylo rozšířit organizacím znalosti a dovednosti, které mohou vést k vytvoření poutavějších pozvánek a výzvám a zkvalitnit tak část dobrovolnické práce.


Před samotným školením byl každý z účastníků dotázán – o jakých oblastech grafiky by se na školení chtěli dozvědět a k jakému účelu zejména grafiku využívají.  Na základě těchto informací bylo školení připraveno účastníkům přímo na míru.

V úvodní části samotného školení byli účastníci seznámeni s programem Canva jako takovým. Mohli si vyzkoušet přidávání jednotlivých prvků, tvarů, textu či obrázků. Každý tvar se naučili libovolně upravovat, přidávat mu různé styly – stejně tak s textem. Tato část se skládala z většího množství teorie, která všem dala rovný základ.

Následovala praktická část, kdy účastníci dostali konkrétní zadání, které mohli na základě nabytých zkušeností vypracovat. V tomto případě museli začlenit fotografii právě vyfocenou na mobilní telefon. Lektor sledoval práci účastníků, byl nápomocen či čas od času poradil, aby účastníci došli ke skvělému výsledku. V poslední části účastníci tvořili pozvánku na již konkrétní, plánovanou akci.

Školení splnilo svůj účel a účastníci jeho průběh i výstup hodnotili velmi kladně. Někteří navrhovali, aby se takové školení uskutečnilo znovu – jako rozšiřující. Grafický program Canva je velmi intuitivní a všichni brzy pochopili jeho princip a s programem se pracovat naučili.  RDC JčK bude v podobných aktivitách pokračovat i nadále.
 
RDC JčK provozuje KreBul, o. p. s. za podpory Ministerstva Vnitra ČR a Jihočeského kraje.

Za KreBul, o. p. s.
Jakub Imbera
dobrovolník RDC JčK
08.03.2024

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.