Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Pochod pro mozek

V rámci Týdne trénování paměti, vedle samotného trénování, kurzů, setkání, četby, her a dalších aktivit, jsme nabídli Prachaticím také účast na „Pochodu pro mozek“, který se stal součástí národního týdne.

V celé ČR proběhlo přes 120 akcí, ale také na Slovensku a v Litvě.

Náš pochod měl „start“ v Domově seniorů Mistra Křišťana, kam se dostavili samotní senioři (valná část na vozíku), senioři z města, osoby s handicapy, dobrovolníci z Městského úřadu Prachatice, zaměstnanci společnosti KreBul, ZO SPCCH, ale také mladí skauti z místního střediska.

Pochod samotný znamenal především pro seniory z Domova seniorů Mistra Křišťana opuštění areálu a podívání se do míst, která by sami navštívit nezvládli. Jak řekl Zdeněk Krejsa: „Doprovázel jsem paní Záveskou, která si přála vidět na kostel ze Skalky. Vyjeli jsme tam společně a pak dlouze na slunci rozjímali. Krásná chvíle pro nás oba.“ Zdena Bíla z městského úřadu: „Přihlásila jsem se jako dobrovolník a vůbec mi nevadilo, že akce se konala v pátek odpoledne. Vzala jsem sebou na akci kamarádku a společně jsme vyrazily ještě se třemi seniorkami na procházku, „pochod“. Užily jsme si vzájemné přítomnosti. Síly nám stačily, a ještě jsme se všichni pobavili v jídelně při společných hrách, testech, které na nás čekaly“.

Testy, hry, puzzle, pexeso, ale i přítomnost „skautského“ psa, udělaly všem velkou radost. Skauti si po skončení ještě popovídali s organizátory, ale také se zástupci Dobrovolnického centra Prachatice, Regionálního dobrovolnického centra pro Jihočeský kraj a se zástupcem Osobní asistence Prachatice Jiřím Gabrielem Kalimou a Marií Bednářovou, vozíčkářkou. 

Akce se vydařila. Nepočítaly se metry ani kilometry, počítala se jen dobrá nálada a čas všech, kteří se zapojili.

Děkujeme.

Hanka RH+ Rabenhauptová

28.03.2024

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.