Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Plánování i s KreBulem

V polovině března se 8 hodin plánovaly sociální služby na ORP Prachatice pro další období, s více jak čtyřmi desítkami aktérů, poskytovatelů, uživatelů i zadavatelů a s firmou MOORE Praha v rámci projektu podpořeného Jihočeským krajem, EU.

Kolegové z Prahy v úvodu všech setkání seznámili, kde se v projektu nacházíme a kam směřujeme. 24.6.2024 bude v Zastupitelstvu města Prachatice předložen plán, který bude ještě veřejností od připomínkován a kde by měly být zohledněny potřeby daných cílových skupin, uživatelů, klientů, veřejnosti, ale i poskytovatelů a zadavatelů služeb.

První pracovní skupina se zabývala osobami se zdravotním postižením, jejich službami nejen registrovanými, ale také doplňkovými a valná část byla zaměřena na osoby pečující. Zde mělo své zastoupení za KreBul o.p.s. jak registrovaná sociální služba Osobní asistence Prachatice, tak doplňkové služby SeniorPointu Prachatice,

Druhá skupina se jala plánování pro seniory a se seniory. I zde se objevily podněty ze SeniorPointu Prachatice i Komunitního centra Na půdě. Kladně byla hodnocena podpora města při získání nového upraveného vozu i pro osoby na vozíku formou Taxíku Maxíku, který provozuje KreBul, o.p.s. a podpory „sociálního automobilu“ pro Charitu Prachatice-Vimperk.

Velmi silná skupina je skupina pro Rodiny s dětmi. Všem byla nabídnuta ze strany města účast v rámci dne rodiny 15.5.2024 v Národním domě v Prachaticích, kde se uskuteční veletrh Prorodinných aktivit.

Zdeněk Krejsa, ředitel Občanské poradny v Prachaticích vede již pravidelně skupinu Osoby v krizi. Bylo konstatováno, že stále narůstá zadlužených osob. Chybí informace o využívání obecně prospěšných pracích. Nutné získání propojení mediační a probační služby, zapojení městské policie, úřadu práce a dalších služeb, které se neozvaly, do samotného plánování a připomínkování.

Nabízíme závěrem termíny:

  • 15.5.2024 Den rodiny v Prachaticích
  • květen – veřejné projednání budoucího plánu
  • 24.6.2024  schvalování KPSS ORP Prachatice v zastupitelstvu města

Máte-li i vy již dnes nějaké podněty ve věci rozvoje sociálních služeb, napište na KPSS@Prachatice.cz

 

Hanka RH+, metodik KPSS ORP Prachatice

21.03.2024

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.