Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Dny dobrovolnictví

V ČR na konci dubna proběhly DNY DOBROVOLNICTVÍ!

Do toho se zapojila Regionální dobrovolnická centra (RDC) v ČR, dobrovolnická centra a organizace pracující s dobrovolníky, neziskové organizace a především dobrovolníci a zájemci o dobrovolnictví. 

Myšlenka na DNY DOBROBVOLNICTVÍ (DD) vyvstala z RDC pro Jihomoravský kraj, které můžete najít pod názvem Jihomoravské dobrovolnické centrum, z. s., a ještě jej můžete najít pod starými názvy Plán B, z. s. a Dobrovolnické centrum 67. 

Dny dobrovolnicví provází myšlenka především informovat o důležitosti dobrovolnictví, získání nových dobrovolníků, ukázat paletu dobrovolnické činnosti a především spojit veškerá centra do pár dní. Ve 4 dnech se zapojilo 12 krajů, 180 organizací a proběhlo více jak 300 akcí. 

Více o myšlence zde: https://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/324291310020043/cast/1041527/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0HVTPQjldfKiiNyPHCpuxjmf5BjfPKSjSvo7PIaDQlXxuWC5kmSAX3ebs_aem_Ae8A-QEjlFmkvWkySanj0SHODOHoFcBN3d9kXWFMu4_FsEy4iBuikd5UTuG3QtLYIyyqHatoDnqivWQQCgSA6rVo

 

A samozřejmě se zapojil i KreBul, o. p. s. a jeho projektové pracoviště Dobrovolnické centrum Prachatice. To mluvilo o dobrovolnictví na školách, určené nejen pro žáky, ale především pro širokou veřejnost, a možnosti se zapojit do různých organizací v jižních Čechách, jako je Adra, Temperi, Charita, Dobrovolnická centra Pt a ČK, Česká maltézská pomoc, Saleziánské středisko mládeže, Arpida, ČČK, Hafík atp. Jak probíhá první kontakt s dobrovolníkem, sepsání smlouvy, dodržování povinností, či jaká práva dobrovolník má? To vše se účastníci dozvěděli a sami sdíleli postřehy z vykonaného dobrovolnictví. 

A kdo je podle účastníků dobrovolník? Dobrovolník je...ten, kdo rád pomáhá, i když za to nedostane zaplaceno. ...člověk se srdcem na správném místě. ...člověk, který má srdce a sílu na to, aby pomáhal těm, kteří ty síly nemají. ...dobrý člověk. ...člověk, který má charakter. ...člověk, který nemyslí jen na sebe, snaží se pomoct ostatním bez nějakého zisku. ...člověk, který dělá něco pro druhé dobrovolně, nechce za to peníze. ...člověk, který chce udělat hezčí život druhým. ...člověk, který pomáhá bez ohledu na kompenzaci za danou pomoc. 

Další informace na: https://dnydobrovolnictvi.cz/

 

Děkujeme, že jsme se mohli zapojit a těšíme se na příští rok na DD.

 

Za KreBul, o. p. s. 

Mgr. Jiří Gabriel Kalima, DiS. 

 

 

29.04.2024

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.