Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

SeniorPoint PRESS, bulletin pro seniory

Nové číslo bulletinu nejen pro seniory, který vydává SeniorPoint fungující pod společností KreBul, o.p.s. ve spolupráci s městem Prachatice, je podpořen z grantu Ministerstva kultury, Jihočeským krajem.

O úvodník se tentokrát postarala Nataša Diatková, garantka dobrovolnictví a zákona o dobrovolnické službě Ministerstva vnitra ČR, kde píše o proměnách dobrovolnictví. V závěru svého článku napsala: „Seniorské dobrovolnictví se stává jakýmsi barometrem vnímání postavení seniorů ve společnosti“.

Velká část je věnována ještě ocenění SeniorPointu z konce loňského roku, které získal - 2. místo a Cenu Rady vlády pro seniory a stárnutí populace od MPSV v ČR.

Ale dobrovolnictví se věnují i další témata, ať již je to po letech obnovené Křesadlo v Jihočeském kraji, kde zabodovaly sestry Marie Šímová a Jarmila Šímová, nominována byla i Ivana Jeřábková.

Novinkám se věnuje společnost KreBul, která díky dotacím z MAS ŠUMAVSKO nakoupila řadu pomůcek pro světelnou terapii a muzikoterapii. V provozu je i nadále Komunitní centrum Na půdě a jeho aktivity.

V závěru je mnoho pozvánek k zajímavým akcím. Všechny akce jsou určeny pro veřejnost, protože SeniorPoint nemá žádnou členskou základnu a tvoří ji platforma příznivců samotného SeniorPopintu. Tak například v únoru bude zahájena měsíční kampaň Přeplav svůj La Manche v bazénu 2.2. od 13:00 hodin, 15.2. se v DSMK bude trénovat, jako každý rok v rámci Týdne trénování paměti, paměť, v SeniorPointu se bude vystavovat – zveme na výstavu Jiřiny Makasové a její obrazy 8.2. ve dvě, či Maškarní bál 22. března v Národním domě. Nenechte si ujít Bleší trhy 23.1., 20.2. a 19.3.

Blíže na stránkách www.krebul.cz pod heslem: SeniorPoint PRESS, či v Kalendáři akci, ve vývěskách na rohu ulice Zlatá stezka 145, Prachatice.

Hanka RH+ Rabenhauptová

10.01.2024
SeniorPoint PRESS 01/2024

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.