Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Seyit zdraví Prachatice

V roce 2017 KreBul, o. p. s. díky spolupráci s Hodinou H z Pelhřimova, přivítala dva dobrovolníky z Turecka v Prachaticích v rámci evropské dobrovolné služby.

 

https://prachaticky.denik.cz/zpravy_region/dobrovolnici-hale-a-seyit-zili-pul-roku-v-prachaticich-20171010.html

V KreBulu se dobrovolníci věnovali především volnočasovým aktivitám pro děti a mládež, mezigeneračnímu setkávání, multikulturní výchově, připravili si tematické večery, setkali se s komunitou seniorů, s různými neziskovými organizacemi atp.

Seyit, který se např. zúčastnil i millitary death march, natáčel videa v domově se zvláštním režimem, byl na adaptačním kurzu či připravit příměstský tábor pro děti se nyní věnuje též sociální práci v rodném Turecku. Pracuje s dětmi ze sociálně slabého prostředí, nezaměstnanými dospělými, osobami z vyloučených lokalit atd. Z Prachatic si odvezl mnoho zkušeností a nápadů.

A jelikož projížděl „okolo“, zastavil se u nás v KreBulu. Byl překvapený, jaké změny za 5 let nastaly: Zvláště ho zaujalo Komunitní centrum Prachatice, kde obdivoval např. bezbariérovost (zvláště snížený pult pro osoby na vozíčku v kuchyňce), líbila se mu rozšířená zahrada, nové pracoviště (Osobní asistence Prachatice, myšlenka RDC)… Setkal se i s přáteli, které tady měl, a především se tady zase cítil jako doma. Prohlédl si fotografie, které máme v našem archivu – a to jak ty z jeho činnosti, tak i ty z návštěvy zvané „Krebul in IstanBul“. Vzpomínal a říkal, že mnohé zapomněl a nyní si osvěžil, jak mu bylo hezky česky.

https://www.krebul.cz/spravy/280/87/225/KreBul-in-IstanBul

Děkujeme za návštěvu a přejeme Ti, Seyite, vše dobré a hodně síly v další činnosti!

 

Za KreBul, Jiří Gabriel Kučera

21.02.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.