Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Dobrovolníci pomáhali na "Zimních olympijských hrách"

Dobrovolnice Dobrovolnického centra Prachatice, která již několik let vede "Cvičení šité na míru" chtěla uspořádat velkou akci a obrátila se i na Regionální dobrovolnické centrum pro Jihočeský kraj s prosbou o pomoc s vyhledáním dobrovolníků.

"V rámci Cvičení šitého na míru v domově pro seniory, kdy se již před samotnou „olympiádou“ senioři připravovali a posilovali na jednotlivé disciplíny, byla nabídnuta Anketa „na doma“ o znalostech zimní olympiády (v kolika sportech se závodilo, tolik bylo otázek). Samotná stanoviště označená sněhuláky (některá venku, některá uvnitř domova), které malovaly děti z DDM Prachatice, byla přizpůsobena olympijským disciplínám, a tak se hrál hokej, curling, biatlon – slalom i se střelbou, sestavoval se úbor na krasobruslení a o všech sportech se i mluvilo, na sportovce a olympiády se vzpomínalo. Přes třicet seniorů a přes 20 dobrovolníků, pět stanovišť a stovky úsměvů a krásných slov, skvělé sportovní výkony, tak by se dala „olympiáda“ charakterizovat. Velkou radost jsme měli i ze skautů, které zajistila Vladimíra Šmajclová. Děti byly velmi nápomocné a skvěle se ke starším lidem chovaly, povídaly si s nimi. Dobrovolníci dorazili i z Volar v čele s místostarostkou Janou Bártovou, nebo z Českých Budějovic… Výzva pro pomoc dobrovolníků jako průvodců, organizátorů, pomocníků tedy pro „samotnou“ olympiádu dopadla nad očekávání. V pátek se všichni příchozí organizátoři, dobrovolnici otestovali, a přestože mysl měli pozitivní, výsledky byly negativní, takže kdo prošel, práci získal. Osobně děkuji všem za spolupráci, projektu Obec přátelská seniorům, DSMK a dobrovolníkům," napsala Hanka Rabenhauptová, dobrovolnice.

Hry zahájila ředitelka domova seniorů Hana Vojtová, za město Prachatice promluvil místostarosta a sportovec Miroslav Lorenc. Hned v úvodu poděkoval dobrovolníkům Jiří Gabriel Kučera, vedoucí DC Prachatice a Regionálního dobrovolnického centra pro Jihočeský kraj. O kulturní vystoupení se postaral soubor husinecké mažoretky a mažoret s vedoucí Danou Kubíčkovou. Nechyběl velký aplaus za choreografii a práci s hůlkami, třásněmi i vlajkou. Všichni co dorazili do cíle cíle obdrželi nejen certifikát, ale také odměnu v podobě jablka a ponožek. Akci nahrálo i skvělé počasí a zakončení v kavárně domova s výborným občerstvením ze STROOMu Dub.

Na akci pomáhala i dobrovolnice, která patří mezi vyškolené dobrovolníky Dobrovolnického centra Prachatice. Toto školení proběhlo v roce 2011, kdy byl vyhlášen Evropský rok dobrovolnictví a i nadále se dobrovolnictví věnuje. Další takovou byla např. dobrovolnice, která se zúčastnila školení, které v loňském roce uspořádalo Regionální dobrovolnické centrum pro Jihočeský kraj. Velmi jim děkujeme, že nám zachovávají přízeň.

Za RDC JčK a DC Prachatice

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

22.02.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.