Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Be „Ready 4life“

Koncem měsíce února 2022 proběhlo setkání organizací zabývající se neformálním vzděláváním

Více jak 50ka osob se potkala na konferenci k portálu Ready for life, který vytvořilo slovenské ZIPCeM (ZIPCeM – Združenia informačných a poradenských centier mladých, je strešnou organizáciou a reprezentantom Informačných centier mladých a ďalších členských organizácií, ktoré sa venujú poskytovaniu informačných a poradenských služieb pre mladých) a AICM ČR (Asociace pro podporu rozvoje Informačních center pro mládež v České republice, ta je neziskovou organizací založenou na bázi občanského sdružení. Hlavním cílem činnosti je podpora systémového rozvoje ICM, podpora a pomoc při zakládání nových ICM, tzn. podávání prvotních informací a následná pomoc při dalších postupech.).

Na začátku společného projektu byla otázka: Jak ještě můžeme pomoci mladým lidem zlepšit jejich osobní a profesní život? Mají množství možností, jak růst, a přece často neví, jak najít uplatnění. Odpověď zněla: Dáme jim nástroj, díky kterému tyto možnosti poznají, a to přes neformální vzdělávání. A proto se v projektu "Mapa příležitostí: průvodce informacemi pro/pre mládež" spojily dvě střešní organizace, působící v oblasti informačních a poradenských služeb na Slovensku a v Čechách. 

Úvodní slova patřila předsedům těchto organizací, tj. Elence Valenteje a Vlastu Kopečkovi, celé setkání vedla Juliana Martinková. Část ze života projektu představila Marcela Lučanská a jaké hosté vystoupili Pavlína Macounová za Eurodesk ČR a Peter Kupec za Národní agenturu programu EU Erasmus +.

Velmi děkujeme za možnost se účastnit, sdílet nápady, hledat možná řešení, jak vylepšit samotný portál a nalézt další výhodu, jak zpropagovat své akce a aktivity. V portálu ještě přibydou překlady, budou se moci vkládat novinky, aktuality, články do jednotlivých oblastí či v brzké době můžete shlédnout videa.

Za KreBul, o. p. s.

Mgr. Jiří Gabriel Kučera, DiS.

 

25.02.2022

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.