Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Přednáška na téma terénní sociální služby

Obecně prospěšná společnost již delší dobu spolupracuje na různých projektech s Vyšší odbornou školou sociální a Střední pedagogickou školou v Prachaticích (např. adaptační kurzy, trénování paměti, nabídky poznávacích zájezdů, multikulturní výchova) a na konci listopadu proběhla přednáška na téma „Osobní asistence Prachatice“.

Pracovník osobní asistence nejprve studenty uvedl do tématu - zákon o sociálních službách, cíle sociálních služeb, poskytovatelé, registr poskytovatelů, druhy a zařízení atp. Poté se věnoval terénním sociálním službám – pečovatelské službě a osobní asistenci, především rozdílům a možnostem propojení právě u klientů, kteří obě služby potřebují. Studenti byli seznámeni s přijímáním uživatele (žádost, smlouva, individuální plán, sociální šetření…), a samotnou praxí. Hovořilo se o supervizi, syndromu vyhoření, typech osobních asistentů, ale také o problémech v sociálních službách všeobecně (kvalita, dostupnost, kapacity, kauzy, pozitivní diskriminace příspěvku na péči). Byl představen Přehled sociálních služeb na území ORP Prachatice, které vydalo město Prachatice v letošním roce a sledovala se provázanost sociálních služeb a jejich vzájemné doplňování. Na konci přednášky účastníci dostali kazuistiku, se kterou  dál pracovali na možnosti řešení sociálního problému.

Za KreBul, o. p. s. – Osobní asistence Prachatice

Mgr. Jiří Gabriel Kalima, DiS.

30.11.2023

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.