Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Mezinárodní spolupráce v KreBulu

Dne 11. 9. 2020 proběhla v KreBul, o.p.s. pracovní schůzka s Andreou Wahl z Rakouského Mauthausenu. Cílem setkání bylo projednat plány a projekty, na kterých společně pracuje právě s KreBul, o.p.s. a s partnerským městem Prachatice.

Prvním z nich bylo 4. Mezinárodní sympozium o lidských právech, které se koná od 5. do 9. listopadu 2020 v Mauthausenu, St. Georgenu a Gusenu. Za město Prachatice se setkání zúčastnila Hanka Rabenhauptová, která na sympoziu uvede výstavu, přibližující návštěvníkům nejen dobu během pandemie covid-19, včetně souvisejících dopadů na lidská práva. Pozdravit přítomné přišel i místostarosta města Prachatice Miroslav Lorenc.

Dalšími projednávanými projekty byla například mezinárodní spolupráce mezi Rakouskem a Českou republikou v oblasti připomínání období holocaustu. Organizace, kterou Andrea Wahl zastupuje, plánuje vytvořit naučnou stezku dlouhou 15 km, která by interaktivní formou informovala a poučila návštěvníky o předchozích událostech z druhé světové války a holocaustu. Koncepce je mířená na sociálně indisponované jedince, a tak je cílem vytvořit i kurikula a průvodce uzpůsobené právě jim. KreBul, o.p.s. má v této oblasti cenné zkušenosti, a tak by mohl být pro tento projekt přínosem. Další zemí, která se na celém projektu bude podílet, je Itálie.

Stejně tak, jako jsme na začátku srpna tohoto roku otevřeli nové KomuNIT?ní centrum, i spolek Bewusstseins region, jejíž představitelkou je právě Andrea Wahl, otevřela své nově vybudované prostory, kde by se měla realizovat řada zajímavých projektů.

Během setkání jsme mimo strastí během bezpečnostních opatření také sdíleli obtíže doprovázející obě stavby a plánovali další setkání ať již v Rakousku nebo v Prachaticích. Nejbližší akcí by měla být na konci října konference o multikulturní výchově, kterou KreBul realizuje již 13 let.

Děkujeme za přínosné podněty a těšíme se na další spolupráci.

Jakub Imbera a Zdeněk Krejsa

17.09.2020

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.