Občanská poradna ICM FOOD.BODY.LIFE Dobrovolnické centrum Senior Point Podpořte nás Projekty EU Veřejná sbírka Osobní asistence Obchůdek

Aktuálně

Aktuálne KreBul připravujeZprávy

Výstava šitých roušek a fotografií

Na tisíce roušek bylo našito v Prachaticích dobrovolníky. Stovky dobrovolníků, kteří sháněli materiál (nitě, tkalouny, gumičky, silonky, látky, drátky), k půjčení šicí stroje, šili pro druhé, sebe i své rodiny a nyní jsou jejich práce na výstavě. Desítky návrhů roušek, kde se kreativitě meze nekladly. Další desítky lidí roznášeli látkové roušky v balíčcích, dávali roušky na věšáky, vyzvedávali si na místech, kde se šilo. Na desítky míst se distribuovaly roušky z Prachatic - do domovů seniorů, nemocnic, služeb, které byly v provozu, pro lidi bez domova, seniory, maminky s dětmi, azylové domy, obchody, zaměstnance podniků, úřadů, ale také do spřátelených míst, kde v tu chvíli bylo potřeba jako např. do domova seniorů ve Zvolenu, do Nemocnice IKEM, sídlištní lokality Děčín, ..

Dvěma slovy dobrovolnictví, solidarita!

No a nyní na 12 panelech vedle fotografií lidí s rouškami, si můžete desítky zajímavých návrhů ušitých roušek také prohlédnout. Výstava byla otevřena 1. 5. 2020 za přítomnosti sběratele a ředitele o.p.s. kde je k vidění do 31. 5. 2020 v prostorech společnosti KreBul, Zlatá stezka 145, Prachatice. Výstavu připravili dobrovolníci SeniorPointu Prachatice.

Prohlídka výstavy je možná - individuálně, ale dopředu je nutné nahlásit se na telefonu: 723123093 nebo 388424196 a za dodržení opatření u vchodu do výstavních prostor (dezinfekce, rozestupy, počet, ochranné pomůcky).

Přijďte se podívat na UM DOBROVOLNÍKŮ z Prachatic v rámci cyklu výstav Sbíráš, sbírám, sbíráme podpořeným v grantech 2020 městem Prachatice.

PS:

Záměrně nepíšeme jména lidí, kdo roušky šil, nepíšeme jména lidí, kdo půjčoval stroje, nepíšeme jména lidí, kdo přinesl látky, nitě, nepíšeme jména lidí, kdo stříhal, šil tkalouny, jména lidí, kdo rozvážel, roznášel ušité roušky, protože jsme to všichni chtěli, a také proto, abychom na nikoho nezapomněli.

Přesto: Děkujeme vám všem. A to moc.

Hanka RH+ Rabenhauptová,

realizátor výstavy

 

05.05.2020

Občanská poradna

Informační centrum pro mládež

Vzdělávací centrum

» O občanské poradně
» Hlavní okruhy poradenství
» Vedlejší okruhy poradenství
» Úrovně poskytovaných služeb
» Způsob poskytování služeb

» Kdo jsme
» Služby
» Kontakt

» Co nabízíme
» Školící místnosti

Stránky www.krebul.cz provozuje obecně prospěšná společnost KreBul
Created by © 2024 WebCreative.info
All rights reserved.